Guide: Bygg och boka din drömresa

Denna guide visar hur du enkelt bygger och bokar hela din resa med Sembo.

Vill du resa utanför boxen? Eller åka på en avslappnade resa till en specifik destination och bo på ditt favorithotell? Med Sembos nya reseplanerare kan du boka all delar av din drömresa, hur den än ser ut.

Om du tycker det är komplicerat att boka en kombinationsresa behöver du inte längre vara orolig. Vårt verktyg gör det jätteenkelt att bygga och boka vilken typ av resa som helst.

Här visar vi steg-för-steg hur du kan bygga en kombinationsresa. I det här exemplet kombineras 3 nätter i Barcelona med en vecka på Mallorca inklusive flyg.

‎‎‎‎‎‎‎‎1. Sök efter din destination

Gå in på sembo.se och ange land, stad, område eller namn på hotell i sökfältet längst upp. I det här exemplet anges Barcelona.



Därefter väljer du antal nätter och vilken månad du vill resa i. Du kan även ändra antal rum, vuxna och barn i detta steg. Allt kan dock anpassas senare i nästa steg. Klicka sedan på "Sök".


2. Visa och redigera din resplan

På nästa sida klickar du på knappen "Din resplan" i det övre högra hörnet för att få en översikt över din resa. På den här sidan kan du göra olika ändringar - till exempel välja transport, ändra antalet nätter, visa information om det förvalda hotellet, byta hotell och lägga till destinationer.

3. Visa detaljer eller byt boende

Sembos reseplanerare väljer automatiskt ett semesterboende åt dig. Vill du se alla boenden i området och byta till ett annat hotell klickar du på "Byt hotell".

Du kommer nu till en sida med en karta i mitten. Här kan du se det område du har valt och var de olika hotellen och semesterbostäderna ligger samt deras priser. Du kan zooma in på kartan för att se fler hotell och var de är lokaliserade. I högra spalten listas alla boenden med bilder och de kan sorteras på "billigast" eller "mest populära".

Om du klickar på ett boende i höger spalt kan du läsa mer information, se fler bilder och välja mellan olika rumstyper.

I den vänstra spalten kan du söka efter ett specifikt boende eller en plats samt välja sökfilter såsom antal hotellstjärnor, måltider och parkering.

4. Lägg till destination

På just denna resa vill du kombinera Barcelona med en vecka på Mallorca. Du klickar därför på "Lägg till destination" längst ner.
Skriv "Mallorca" i sökrutan och välj landet eller en stad från listan. Nu har en natt på ett hotell i Mallorca lagts till på din resplan. Du kan byta hotell genom att trycka på "Byt hotell".

Det är enkelt att ändra antal nätter. I detta exempel ändras antalet nätter på Mallorca till 7 nätter.


5. Lägg till flyg

Du vill flyga från Köpenhamn till Barcelona. Du vill även flyga från Barcelona till Mallorca och tillbaka till Köpenhamn från Mallorca. För att lägga till ditt första flyg klickar du där det står "Ingen transport".



Välj "Flyg" och sedan när ett litet fönster dyker upp väljer du avrese- och destinationsflygplats och klickar på "Klar". Ett flyg från Köpenhamn till Barcelona har nu lagts till på din resa. Du kan ändra ditt flyg eller se dina flygdetaljer innan du färdiggör bokningen.


På samma sätt kan du lägga till flyg mellan Barcelona och Mallorca och från Mallorca tillbaka till Köpenhamn.

6. Hitta datum - se priser - spara pengar

Nu har du valt hotell och flyg till din resa. Längst upp i verktyget syns en rad med datum och priser. Här ser du att det är skillnader i det totala priset beroende på vilken dag du väljer att starta din resa. Har du möjlighet att vara flexibel kan du spara tusentals kronor på hela din byggda resa genom att flytta resan bakåt eller framåt några dagar. Du kan även se priser för andra månader vilket kan vara bra om du är öppen för att åka en annan tid på året.


7. Lägg till aktiviteter

Vill du åka på utflykt eller göra någon specifik aktivitet på din resa? Ett tips är att boka det på samma gång som du bokar boende och transport i reseplaneraren! Hitta vad du kan göra i till exempel Barcelona genom att klicka på "Upplev mer" och se vårt utbud av utflykter, aktiviteter och biljetter i området som finns att lägga till och boka!



8. Boka

När du är nöjd med din resa klickar du på knappen "Boka resa". Den skickar dig vidare till bokningsflödet där du fyller i dina uppgifter, väljer om du vill ha avbeställningsskydd och skriver in din eventuella rabattkod. Betalningen görs i steget efter.


Trevlig resa!
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare