Fem orter på Mallorca som du inte får missa

Palma, Sóller eller Alcúdia? Varför inte alla på samma resa?! Här listar vi fem trevliga städer/byar på medelhavsön Mallorca som erbjuder något för alla

Mysiga städer och byar, vacker natur och ett fantastiskt klimat. Utforska den populära ön Mallorca, där Medelhavet glittrar och historia möter modern charm. Här rekommenderar vi fem trevliga orter på ön som inte få missas på din nästa resa!
Palma är öns huvudstad och hjärta och erbjuder en förtrollande blandning av kultur, historia och gastronomi. Här kan du besöka den imponerande Palma-katedralen med sin gotiska arkitektur, promenera runt i den charmiga gamla stadsdelen och utforska de smala gatorna som leder till mysiga torg och trendiga butiker. Palma har även en livlig marina med flera restauranger där du kan njuta av en uppfriskande drink och titta ut över de lyxiga yachterna.

Valldemossa

Denna pittoreska bergsby ligger i Tramuntanabergen på öns västra sida, cirka 30 minuters bilresa från Palma de Mallorca. Valldemossa är känt för sitt gamla kartusiankloster, som nu rymmer ett museum där du kan lära dig allt om byns historia. Byn har också husat flera framstående personer såsom Chopin och George Sand, som bodde där under en tid. Ta en promenad genom byn längs kullerstensgatorna och beundra de färgglada blomlådorna som pryder de traditionella majorkanska stenhusen.

Sóller

Sóller ligger i en grönskande dal omgiven av apelsinlundar och är en oas av skönhet och lugn. Ta det historiska tåget från Palma till Sóller, som slingrar sig genom bergen och bjuder på fantastiska vyer längs vägen. I Sóller kan du utforska den charmiga stadskärnan fylld av restauranger, kaféer och butiker, besöka det imponerande modernistiska museet Can Prunera eller åka spårvagn ner till hamnen och stranden i Port de Sóller.

Alcúdia

Alcúdia är en historisk pärla på norra delen av ön som erbjuder en mängd kulturella upplevelser och natursköna underverk. Strosa längs stadens medeltida murar som omger den gamla stadskärnan och utforska de charmiga butikerna och kaféerna längs kullerstensgatorna. Besök den imponerande romerska teatern med anor från år 1000 f.Kr. eller gå ner till den vackra sandstranden i Port d'Alcúdia för att njuta av solen och havet.

Deià

Deià ligger på Mallorcas västkust och är en magnet för konstnärer, författare och kreativa själar. Den pittoreska byn ligger högt uppe i bergen med en fantastisk utsikt över Medelhavet. Här hittar du en mängd av konstgallerier och hantverksbutiker som pryder byn. Missa inte den närliggande häpnadsväckande Cala Deià-bukten med sitt turkosa vatten och sina klippbassänger.
Oavsett om du föredrar kulturella upplevelser, natursköna äventyr eller avkopplande stranddagar har Mallorca något för alla. Utforska dessa fem oförglömliga orter och upptäck öns mångsidiga skönhet och charm.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare