Det bästa av Bali

Tips för din drömresa

Upptäck allt som den vackra ön har att erbjuda, från de fantastiska templen i Ubud och den avslappnade surfarstämningen i Canggu till den råa skönheten på Nusa Penida och de äventyrliga vandringarna som väntar på norra Bali.

Reseförslag
  • Dag 1-5: Ubud: tempel, vattenfall, gröna kaféer, vulkanvandringar
  • Dag 5-9: Nusaöarna (Nusa Penida och Nusa Lembongan): Kelingking Beach, Angel's Billabong, Diamond Beach, Blå lagunen vid Nusa Ceningan, dykning
  • Dag 9-11: Kuta/Seminyak: strandklubbar, surfing, shopping
  • Dag 11-14: Canggu: yoga, kaféhäng, surfing
Se reseförslag och anpassa efter dina önskemål

DAG 1-5: UBUD

Ubud är den perfekta platsen att börja ditt Bali-äventyr om du är intresserad av att lära dig mer om den balinesiska kulturen, äta utsökt (och hälsosam) mat, utforska vattenfall i djungeln och shoppa på lokala marknader.

Ubud ligger ca en och en halv timme norr om flygplatsen. Jämfört med de bullrigare strandstäderna är Ubud Balis lugnare kulturcentrum.

Här finns många tempel, konstnärliga butiker och risterrasser, vilket gör det till den perfekta platsen att introducera dig själv till Balis sanna magi - bort från de livliga strandbarerna och poolklubbarna.

Vad man kan göra i Ubud

Det finns mycket att se och göra i det omgivande området. Från en dagstur till närliggande vattenfall till en vandring till Mount Batur, Ubud är den perfekta basen för att utforska många av Balis mest spännande naturliga underverk.

Ubud Monkey Forest:

Ett populärt viltreservat med hundratals långsvansade makaker. Du kan vandra genom skogen i timmar medan de vilda aporna svingar sig från trädgrenarna ovanför dig - och till och med försöker stjäla dina glasögon! Se till att hålla ett säkert avstånd till aporna och bär inte med dig vattenflaskor eller värdefulla föremål utanför väskan eller fickorna. De kommer att stjäla dem!

Kecak dansföreställning:

En traditionell balinesisk kulturföreställning som vanligtvis äger rum på kvällen.

Tegallalangs Risterrasser:

Detta är de mest kända risterrasserna på Bali och de ligger ca 20 minuters bilresa från centrala Ubud. Vi rekommenderar att man anländer tidigt på morgonen för att se terrasserna badande i ett mjukt gyllene ljus.


Tirta Empul vattentempel:

Besök detta hinduiska balinesiska vattentempel. Turister kan delta i en helig vattenritual med lokalbefolkningen i templet, en unik andlig upplevelse som bara finns på Bali.

Vattenfallet Nungnung:

Imponerande kraft och storlek på dessa vattenfall som faller från en klippa mitt i djungeln. Nungnung ligger ca en timme från Ubud med bil eller skoter.

Vattenfallet Tibumana:


Ett pittoreskt vattenfall som ligger bara cirka 30 minuter från Ubuds centrum.

Campuhan Ridge Sunset Walk:

En naturskön stig genom frodig grönska i centrala Ubud. Det är en populär plats för solnedgångspromenader.

Mount Batur:

En vandring till toppen av Mount Batur för att se soluppgången är en av de mest populära vandringarna på Bali. Mount Batur är en aktiv vulkan som ligger ca en timme från Ubud. Du kan boka din soluppgångsvandring via ett reseföretag som hämtar dig och lämnar dig vid ditt hotell.

Balinesisk spa-dag:

I Ubud finns otaliga spaanläggningar som erbjuder allt från traditionell balinesisk massage till färgglada blombad.

Ubuds konstmarknad:

Här hittar du alla de balinesiska hantverksprodukter du kan tänka dig, från de typiska Bali-väskorna till söta souvenirer att ta med hem.

DAG 5-9: NUSA PENIDA OCH NUSA LEMBONGAN

Nusa Penida är en ö utanför Balis kust som är känd för den Instagram-berömda Kelingking Beach, en dinosaurieformad klippa som sticker ut i ett otroligt blått vatten.

Det är en av de tre öar som utgör Nusa-öarna och en mycket orörd destination. Det finns en enda asfalterad väg på hela ön och resten är steniga grusvägar i ganska dåligt skick. Det är ett riktigt äventyr att köra skoter på dessa vägar - men det är verkligen värt det om du kan hantera det!

Saker att göra i Nusa Penida och Nusa Lembongan

Kelingking Beach:

De flesta turister tar en dagstur från Bali till Kelingking Beach, men om du stannar på Nusa Penida (det borde du!) har du möjlighet att besöka den när turistgrupperna är borta. Kelingking är den typ av plats som får en att känna sig liten. Du kan också vandra ner till stranden nedanför, så länge du är extremt försiktig. Det är en ganska tuff vandring.

Atuh Beach:

En vacker vit sandstrand omgiven av unika klippformationer, inklusive en perfekt båge rakt över kusten. Det är en lång väg ner till stranden... men det är verkligen värt det.

Peguyangan vattenfall:

Detta är ett vattenfall som ligger längst ner på en enorm klippa, som du når efter att ha gått nerför en blå trappa som slingrar sig ner mot havet. Det är en av de coolaste platserna jag någonsin har vandrat till. Längst ner på trappan hittar du en helig pilgrimsplats längs den vilda Indiska oceanen. Det är vanligt att se lokalbefolkningen utföra en vattenritual på platsen.

Manta-rockor:

Att simma med Balis gigantiska mantarockor är en av de mest populära upplevelserna på Nusa Penida. Du kan boka en resa lokalt eller online innan du anländer.

Angel's Billabong:

Denna naturliga infinitypool, som bildas mellan stora stenar, är en annan pärla på Nusa Penida. Var extremt försiktig om du simmar i vattnet nedanför eftersom det starka tidvattnet kan vara oförutsägbart.

Broken Beach:

Du hittar Broken Beach runt hörnet från Angel's Billabong. Den har fått sitt namn efter en båge som har skurits ut i kanten av bukten.

Hur man tar sig till Nusa Penida

Det finns två sätt att ta sig till Nusa Penida.

Du kan boka en dagsutflykt med en resebyrå på Bali, där du transporteras till ön med båt och sedan körs till de mest populära platserna, inklusive Kelingking Beach och Angel's Billabong.

Det andra alternativet är att besöka Nusa Penida utan resegrupp och tillbringa några nätter på ön. Vi rekommenderar detta varmt!

Du kan vanligtvis boka biltransport och båtbiljetter via ditt hotell. Ett annat alternativ är att ta en taxi eller Grab till hamnen i Sanur, där du sedan kan köpa en båtbiljett till Nusa Penida.

Nusa Lembongan är den största av de tre Nusa-öarna. Det är också den mest utvecklade. De flesta vägarna är asfalterade och det finns gott om hotellalternativ att välja mellan.

Saker att göra på Nusa Lembongan


Dream Beach:

En liten vik där det finns ett hotell med infinitypool. Det är ett utmärkt ställe att luta sig tillbaka och koppla av, beställa en drink på hotellets restaurang och njuta av utsikten.

Djävulens tårar:

Detta är ett klippigt område där stora vågor är vanliga. Vågorna träffar klipporna och exploderar uppåt, vilket skapar massiva stänk som är ganska fantastiska att bevittna personligen. Det är bara ytterligare en plats där man kan njuta av Indiska oceanens storslagenhet.

Dykning:

Nusaöarna är en utmärkt plats för dykning. Du kan se mantor, revhajar, sköldpaddor och den sällsynta Mola Mola Mola Mola.

Den blå lagunen på Nusa Ceningan:

En söt gul bro förbinder Nusa Lembongan med Nusa Ceningan, där du hittar den fantastiska Blue Lagoon. Vattnet i viken har en slående blå färg och det är en populär plats för Instagram-foton.

Hur man tar sig till Nusa Lembongan

Det är en snabb färjetur från Nusa Penida till Nusa Lembongan. Du kan boka lokalt.

DAG 9-11: KUTA/SEMINYAK

Kuta och Seminyak är de mest populära turistorterna på Bali, vilket innebär att det sannolikt är här det är mest folk. Seminyak sägs vara lite lugnare än Kuta, men båda har en Miami Beach-liknande atmosfär med turistbutiker, bra restauranger och vackra resorter längs trottoarerna.

Saker att göra i Kuta/Seminyak

Surfa på Kuta Beach:

Den här stranden ligger på en mjuk sandbank, vilket gör den till ett utmärkt ställe för nybörjare att lära sig surfa. Det finns många möjligheter att hyra bräda och ta lektioner.

Solnedgång på stranden:

Solnedgångarna här kan vara riktigt spektakulära. Det finns gott om strandbarer längs sanden, vilket är den perfekta platsen att titta på solnedgången med en Bintang-öl i handen.

Legian Beach:

Legian Beach: Legian Beach ligger på gångavstånd från Kuta Beach. Här är det mindre folk än på den livliga grannstranden, vilket gör den till ett utmärkt ställe att sola på.

Potato Head Beach i Seminyak:

Denna moderna strandklubb är mycket populär bland både turister och utlänningar. Det finns en restaurang, en pool och loungesängar som vetter mot en vacker sandstrand och havet. Räkna med väntetid och högre priser.


Jalan Laksmana:

Denna väg kantas av massor av affärer och butiker, allt från lyx till budgetalternativ.

Double Six Beach:

Du kan sitta ner och beställa så många Bintangs som ditt hjärta önskar.

Uluwatu:

Tillbringa en dag med strandhopping i Uluwatu, som ligger på öns södra spets. Uluwatu är känt för sina höga klippor och vackra stränder, samt bra surfing. Några av höjdpunkterna är Balangan Viewpoint, Uluwatu Cliff, Padang-Padang Beach, Suluban Beach, Pantai Tegal Wangi och Single Fin's bar på klippsidan.

DAG 11-14: CANGGU

Canggu är en favorit på Bali av många anledningar. Canggu är hem för en blomstrande expatbefolkning som har fyllt den lilla staden med trendiga kaféer, yoga-retreats och livliga strandklubbar.

Det känns verkligen inte som en autentisk balinesisk upplevelse, men det ger en glimt av hur det moderna livet på Bali är för de hundratals digitala nomader och entreprenörer som kallar staden sitt hem.

Saker att göra i Canggu

Surfing:

Cangqu har kallats surfarnas paradis, och det av goda skäl. Vågorna passar alla, från nybörjare till proffs.

Old Man's:

Denna strandbar är värd för en av de mest populära solnedgångsfesterna på Bali. Live DJ-set lockar en trendig publik till stan och Old Man's är fullpackad med folk hela eftermiddagen. Finn's Beach Club är ett annat populärt alternativ i närheten.

Ta en yogaklass:

Det finns otaliga yogastudior att välja mellan i Canggu, och den ena är vackrare än den andra.

Kafé-hoppa:

Canggu är ett trendigt kaféparadis. Det finns så många härliga kaféer att välja mellan och du kan inte gå fel med något av dem. Några av höjdpunkterna är The Avocado Factory, Milk & Madu, The Loft, Crate Cafe och Matcha Cafe.

Hitta reseförslag och bygg din resa
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare