Våra resmål » Malta » Malta » Valletta
Valletta

Valletta

Valletta - Maltas huvudstad, trendig och full av kulturskatter!

Sök och boka resa

search
 

Valletta

Flyg till Malta och upplev den vackra historiska staden Valletta, och bo på något av våra hotell. Vi erbjuder boendealternativ i Valletta som både hotell och lägenheter för längre och kortare vistelser.

Valletta är en levande stad och är öarnas administrativa och kommersiella hjärta. Valletta har fått sitt namn efter sin grundare, den respekterade Johanniterordens ledare, Jean Parisot de la Valette. Den befästa staden växte fram på en karg klippa på halvön Mount Sceberras, som reser sig brant från hamnarna Marsamxett och Grand Harbour. Valletta byggdes med start 1566 och blev klart på bara 15 år.

Valletta har många benämningar, alla med historiskt ursprung. Det är den ”moderna” staden som byggdes av Johanniterorden, ett barockmästerverk, en europeisk konststad och en stad på världsarvslistan. Staden styrdes i tur och ordning av fenicierna, grekerna, kartagerna, romarna, bysantinerna, araberna och Johanniterorden, och är en av de mest koncentrerade historiska platserna i världen.

Dagtid är Valletta mycket livlig, även om den behåller sin tidlösa stämning. Rutnätet av trånga gator kan stoltsera med några av Europas vackraste konstverk, kyrkor och palats.

När du vandrar runt i Valletta stöter du på fascinerande historiska platser i varje gathörn. Små, pittoreska butiker och kaféer trängs på smala sidogator, medan Vallettas huvudgator kantas av större internationella kedjor med mode, musik, smycken och mycket annat.

Så tar du dig hit

Med flyg: Avståndet från flygplatsen Luqa (Valletta) till Valletta är ca 8 km. Taxi till Valletta kostar ca € 20.

Värt att veta

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta