Frankrike - ett fantastiskt semesterland

 

Frankrike är ett av Europas viktigaste resmål med mer än 85 miljoner turister varje år. Huvudstaden Paris är naturligtvis ett av de mest populära resmålen och det samma gäller även Rivieran.

Till Frankrike reser vi för att uppleva det härliga klimatet söder om Medelhavets azurblå hav och glamouren i Cannes. Den ena staden efter den andra bjuder på vackra stränder, autentiska restauranger med Moule frites och goda drycker för små och stora resenärer. Klimatet gör att det går att resa till Rivieran hela året, även om sommaren är den mest populära perioden.

Sök och boka resa

search
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Resenärer  

Frankrike

Förutom havet erbjuder Rivieran möjligheter för en aktiv semester med mountainbiking, trädklättring, underjordiska vandringar i Caille, fantastiska golfmöjligheter och naturliga poolområden i bergen. Även om Rivieran är känt för målare och konstnärer samt museer som Musée Picasso i Antibes, Musée Marc Chagall med trädgårdar och Musée Matisse i Nice.

Paris är känd som världens mest romantiska stad med sina idylliska utomhuscaféer, fina museum, sevärdheter som Eiffeltornet och vackra butiker. Paris är fyllt av överraskningar och spännande evenemang i 2017! Varje dag har Paris mer än 300 olika evenemang. Bland de mest populära, och som är öppna för alla, finns Fête de la Musique (Musikens dag), Nuit des Musées (Musées natt), kulturarvsdagarna och Paris Plages (njut av strandlivet mitt i Paris).

I  2017 är Paris värt ett besök för då anordnas flera stora konstutställningar som exempelvis Vermeer på Louvren, Pissarro på Musée Marmo, Monet på Musée du Luxembourg, Rodin på Grand Palais och Picasso på Musée du Quai Branly och många fler.

Självklart ska du även ta med barnen till Disneyland® Paris, som firar 25-års jubileum i år!

 

 

SÅ RESER DU

flygresa flygsemester flygbiljett
FLYG - Vi söker bland över 100 flygbolag efter det bästa priset för dig. Du väljer själv vilka flygtider och resdagar som passar dig. Vi gillar flexibilitet. Boka flyg och boendet samtidigt och du är skyddad av paketreselagen och kan känna dig trygg.
Bilsemester Hyrbil
HYRBIL - Boka hyrbil på semestern. På Sembo samarbetar vi med Carnect som är en välkänd biluthyrningsfirma och våra avtal ger dig leveranstrygghet och ett förmånligt pris. Boka hyrbilen innan du reser så blir det både billigare och enklare.
Boka färja med Sembo
FÄRJA - Spara 20% på båtresan. Boka ditt boende och färja samtidigt så får du minst 20% rabatt på båtresan. Rabatten gäller oavsett om du väljer hotell, stuga eller lägenhet.