BILSEMESTER TILL ADRIAKUSTEN

Planera resvägen och upplev lite extra.
Tio nätter frihet. Karlsbron, varma dopp och romantik.
Resan börjar på färjan mellan Trelleborg till Sassnitz. Häng med!
Start: Utresa med nattfärja Trelleborg-Rostock. Hemresa med färja Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg.
Mål: Italienska Adriakusten.
Reslängd: 10 nätter, 320 mil
Läs mer...

Semesteräventyret börjar redan i Trelleborg när ni kör ombord på nattfärjan till Rostock. Väl ombord kan alla i familjen koppla av, leka och sova i den bekväma hytten som du bokat samtidigt med överfarten.

Nästa morgon efter frukost fortsätter färden mot Prag via Berlin, sköna Dresden och porslinsstaden Meissen. 

Prag är en mycket vacker stad med intressant historia och stort kulturellt utbud. Boka en eller två nätter beroende på hur mycket du vill se av allt det fantastiska i Prag. Körsträcka ca 58 mil.

Efter en natt i Prag är det dags för etapp två till slutdestinationen Caorle på Italienska Adriakusten. Färden tar er genom vackra landskap med höga berg och djupa dalar. Stanna ofta och njut av utsikten - den är på vissa ställen hänförande vacker.

Sent på kvällen är ni framme i Caorle. Nu väntar massor av sol och bad i Caorle hittar ni massor av härliga familjehotell. Körsträcka ca 90 mil.

Efter en skön vecka, utvilade och med många semesterminnen bär det av hemåt igen. Kör via Brennerpasset mot Innsbruck. Passet har flera broar som alla bjuder på vackra vyer - den mest häpnadsväckande är Europabrücke med körbanan nästan 200 meter över marken.

Sista dagen, kör de vackra vägarna norrut via Romantische Strasse. Ta god tid på er och stanna till i t.ex Dinkelsbühl eller, Rothenburg ob der Tauber - den ligger längs vägen, väg Fernpassstraße/B17 och A7b. Flanera, drick en kopp kaffe, ta en kopp till. Ingen brådska, hotellet i Kassel är redan bokat för natten. Körsträcka ca 67 mil.

Pigga och glada väntar så sista etappen från Kassel till färjeläget i Puttgarden och överfart till Rödby i Danmark. Överfarten tar ca en timme lagom för en lunch och kanske lite shopping i färjans bordershop ombord. Från Rödby till Helsingör är det ca 20 mil, sedan färja över Öresund till Helsingborg. Sträcka att köra till Helsingör, ca 67 mil.

SÅ RESER DU

flygresa flygsemester flygbiljett
FLYG - Vi söker bland över 100 flygbolag efter det bästa priset för dig. Du väljer själv vilka flygtider och resdagar som passar dig. Vi gillar flexibilitet. Boka flyg och boendet samtidigt och du är skyddad av paketreselagen och kan känna dig trygg.
Bilsemester Hyrbil
HYRBIL - Boka hyrbil på semestern. På Sembo samarbetar vi med Carnect som är en välkänd biluthyrningsfirma och våra avtal ger dig leveranstrygghet och ett förmånligt pris. Boka hyrbilen innan du reser så blir det både billigare och enklare.
Boka färja med Sembo
FÄRJA - Spara 20% på båtresan. Boka ditt boende och färja samtidigt så får du minst 20% rabatt på båtresan. Rabatten gäller oavsett om du väljer hotell, stuga eller lägenhet.