Värt att veta
Sevärt
Shopping
Muséer
Mat & dryck
Värt att veta
Cannes
MAT OCH DRYCK
Cannes erbjuder mer än
300 restauranger
varav ett tjugotal lyckats ta sig in i Guide Michelin och Gault et Millau Guides. Längs strandpromenaden finns de privata strandremsor som tillhör hotellen i Cannes. Restaurangerna som ligger där är dock öppna för alla.
I Cannes kan du få
mat från hela världen
; kinesiskt, japanskt, italienskt, libanesiskt, spanskt, schweisiskt, afrikanskt m.m. Hungrig ska du aldrig behöva bli här.
Mat
är viktigt i Frankrike, och måltiderna avnjuts på bestämda tidpunkter. Lunch serveras kl 12.00-14.00 och middag från kl 19.00. De flesta fransmän inleder oftast middagen lite senare, vid åtta, nio-tiden.
I lite större städer på Rivieran finns det numera en hel del caféer och
snabbmatkedjor
som serverar mat på lite mer udda tider, men det är inget man ska räkna med om man gör utflykter till mindre byar eller städer på landsbygden. Cannes erbjuder dig både pizza och hamburgare från de större kedjorna.
Det
provensalska köket
har blivit populärt världen över. En rätt som kallas ”à la provençale” innehåller tomater eller tomatsås och är kryddad med örtkryddor och vitlök. De provensalska örtkryddsblandningarna, s k ”Herbes de Provence” innehåller basilika, timjan och rosmarin, och används i de flesta rätter. En annan ingrediens som ingår i praktiskt taget alla sydfranska maträtter är
olivolja
.
På Rivieran, precis som i övriga Frankrike har de flesta restauranger färdiga menyalternativ som är mycket prisvärda. En
trerätters meny
inkl ett glas husets vin kostar vid lunchtid från 9 euro, och på kvällen från 12 euro.
Sommartid är det är varmt på Rivieran, och törsten släcker man gärna med
kylt rosévin
från trakten, vilket ju också passar bra till de flesta maträtter.
SKRIV UT SIDAN
Stäng fönstret