Dublin

Mat & Dryck

Var du än väljer att äta och vilken typ av måltid du än intar så kan du vara säker på att få generösa portioner.

En traditionell irländsk frukost, som serveras både på hotell och Bed & Breakfast, är av samma typ som English Breakfast. Här ingår stekt korv, blodpudding, bacon och ägg, bröd av olika slag och kanske en grillad tomat eller annan grönsak.

Lunchen består för en dublinbo ofta av en lätt måltid, exempelvis några skivor rökt lax på grovt bröd eller en soppa. Man sparar gärna huvudmålet till kvällen, vilket ju inte är så konstigt med tanke på frukosten. Men pubarna serverar fortfarande ofta stora och prisvärda varmrätter. Det kan vara fisk eller kött tillsammans med grönsaker och potatis i stora lass. Numera förekommer också modernare rätter, som pasta och pajer. Vissa har specialiserat sig på stekt kött i olika former.

Du kan också få prisvärd mat på tesalonger och kaféer. Här serveras lunchtid smörgåsar med t ex färskost och kött, eller en salladstallrik med den populära rökta laxen.
Fish and chips kan du få när som helst på dygnet. Populär lunchmat och en bra avslutning på en givande pubrunda. Irland är en fiskenation och utbudet av färsk fisk är stort.
I Dublin serveras lunchen vanligen 12-14.30 och middagen från 18.30 till 22 eller något senare.
  SKRIV UT SIDAN Stäng fönstret