Berlin

Tysk traditionell mat liknar den svenska. Fläskkött är vanligt och förekommer i många klassiska tyska rätter som tex kokt fläsklägg med surkål.
I Berlin har man råd att gå ut och äta gott. Och portionerna är stora! Oranienburgstrasse t ex, blir till en enda långsträckt uteservering. Det är bara att välja mellan olika kök - indiskt, italienskt, vietnamesiskt, kocherkrog eller något vegetariskt.
Även det tyska köket är i staden väl representerat. Kul att kunna byta matkulturinriktning varje dag. En huvudrätt på ett hyggligt ställe kostar inte mer än 60-80 svenska kronor.
Berlin är en riktig ölstad. Det finns gott om bryggerikrogar där man brygger sitt eget öl. Det skall finnas mer än 4000 olika ölsorter i Tyskland! Naturligtvis går det bra med vin också. Karaffviner (”offene Weine”) är oftast goda och ett fullgott alternativ till restaurangers vinlista.

Gott
Prova gärna en ”Berliner” - en typ av munk fylld med marmelad och täckt med socker. Går att köpa i vilket bageri som helst.
  SKRIV UT SIDAN Stäng fönstret