På Sembo ingår trygghet i priset


Paketresor alltid med resegaranti
Sembo ställer resegarantier för alla paketresor hos kammarkollegiet. Om resan blir avbruten eller inställd på grund av att arrangören går i konkurs eller ställer in betalningarna, utbetalas ersättning ur resegarantin. För mer information kontakta kammarkollegiet per telefon på 08-700 08 00 eller om du ringer från utlandet +46 8 700 08 00 www.kammarkollegiet.se

Paketreselagen ger dig trygghet
Om du har bokat en paketresa hos Sembo och den transportör som ingår i paketresan skulle gå i konkurs betalar vi tillbaka köpeskillingen till dig eller arrangerar en ersättningsresa i enlighet med paketreselagens föreskrifter. För mer information kontakta kammarkollegiet per telefon på 08-700 08 00 eller om du ringer från utlandet +46 8 700 08 00 www.kammarkollegiet.se

Konkursförsäkring
Det händer tyvärr ibland att stora flygbolag går i konkurs och kunder blir strandsatta. Därför har du möjlighet att försäkra dig mot flygbolagskonkurser när du bokar din flygbiljett på www.sembo.se. Bokar du direkt hos flygbolagen eller hos andra arrangörer har du inte alltid denna trygghet. Försäkringen ersätter det du betalat för din biljett om resan inte blir av på grund av flygbolaget gått i konkurs och den tar dig hem om du skulle drabbas när du är på ditt resmål.

Vi har en finansiellt stark ägare
Sembo ägs av Stena-koncernen. Stena-koncernen har idag mera än 16 500 anställda och verksamhet i nästan hela världen. Viktigast av allt är att det går bra för vår ägare, vilket i sin tur betyder trygghet för dig som konsument. Stena-koncernen gjorde under verksamhetsåret 2007 en samlad vinst på 5,4 miljarder kronor. Koncernens omsättning 2007 var 58 miljarder kronor.

Det är lätt att få tag på oss
Vi på Sembo är alltid lätta att få tag på för dig som kund. Vi har inga avgifter om du vill komma i kontakt med oss och ställa oss en fråga. Vi har långa dagliga öppettider per telefon och även en jour & servicetelefon om du behöver nå oss när du befinner dig utomlands. Se detaljerade öppettider här. Bra service är en självklarhet för oss på Sembo och det ger dig som kund extra trygghet.

Kvalitetskontrollerat boende
Symbolen Selected By Sembo är en kvalitetsgaranti som vi på Sembo har tagit fram. I dagens stora hotellutbud ska symbolen hjälpa dig att hitta våra särskilt utvalda boendealternativ. När du bokar ett boende med symbolen Selected by Sembo kan du känna dig säker på att:

- Hotellet är utvalt, inspekterat och godkänt av Sembos produktchefer
- Sembos produktchefer har beskrivit hotellet i text och bild
- Sembo har klassificerat hotellet utifrån service, standard, faciliteter och läge i jämförelse med ortens övriga utbud
- Sembos produktchefer följer kontinuerligt den upplevda kvalitén genom våra kundundersökningar - Du kan sova gott på din semester!

Övriga boenden i vårt utbud är utvalda av externa partners, Alla hotelltexter är på engelska och är inte granskade av Sembo. Kvalitet och innehåll ligger därför utanför vår kontroll. Utbudet av hotell kan variera år från år.

 

Vill du veta vad andra resenärer tycker om oss?
Hos oss kan du alltid läsa vad andra kunder tycker om våra boendealternativ. De poäng som andra resenärer valt att ge hotellet kan du se helt ocensurerat på sembo.se. Vår filosofi är att om hotellet inte tål att granskas av våra kunder så ska det inte heller vara en del av vårt produktutbud.

Trygg betalning
Vi på Sembo använder oss av moderna säkerhetslösningar för betalningar på nätet. Vi är kund hos Handelsbanken och följer deras säkerhetskrav gällande nätbetalningar. Att boka och betala genom oss på Sembo ger dig extra trygghet då du inte behöver lämna ut ditt kreditkort till företag som du är osäker på har en säker betalningsteknik.

Reklamationsrätt om du inte är nöjd
Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med det du köpt av oss så har du givetvis rätt att reklamera. Vi följer konsumentlagstiftningen i Sverige www.konsumentverket.se. Skulle du inte vara nöjd med en eventuell ersättning från oss, så har du alltid rätt att pröva ditt ärende hos Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se. Vi följer alltid Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Tänk på att om du bokat ditt boende direkt av hotellet eller via en utländsk arrangör kan det bli svårt att förhandla till dig en eventuell kompensation direkt med hotellet om något skulle gå fel.

Alltid specificerat boende
När du reser med Sembo får du aldrig några obehagliga överraskningar. Du får helt enkelt det du betalt för och alltid ett namngivet hotell. Inga ospecificerade hotell här inte.

Viktigt att veta
Om du bokat endast hotell eller bara transport av oss omfattas du inte av kammarkollegiets resegaranti eller paketreselagen. Det samma gäller hos alla andra svenska researrangörer. Skulle den transportör du valt att resa med gå i konkurs, så erbjuder vi dig dock, till skillnad från många andra hotellbokningssidor på internet, möjlighet att avboka din boendebokning mot våra normala avbokningskostnader.

Vilka är vi?
Sembo är ett helägt dotterbolag till Stena Line. Bolaget grundades 1987.
Till en början hjälpte vi våra gäster med att boka deras bilsemester ner till Medelhavet.
Resebranschen har förändrats mycket de senaste åren och det har även Sembo. Numera erbjuder vi ett flexibelt resealternativ som passar dagens moderna människa. Det senaste året hade vi över 120 000 gäster som bokade sin semester genom oss. Och vi fortsätter att växa.

Vi är 50 medarbetare som producerar resor och hyr ut semesterboende. Vårt kontor ligger centralt placerat i Helsingborg med utsikt över Öresund. Du bokar enkelt din resa via Internet, telefon eller via någon av våra ca 300 återförsäljare runt om i landet.