Sök och boka resa

search
Hemsedal
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Hemsedal

Hemsedal i Norge

Hemsedal, semester för den aktiva familjen! Hemsedal ligger i ett av Norges naturskönaste områden med höga fjälltoppar, djup snö och variationsrika omgivningar.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Hemsedal i Norge

Här finns två skidområden – Hemsedal Skidcenter med de tre topparna Totten, Tinden och Rogjin samt Solheisen Skidcenter vid Gröndalen.

Alpint

Alpinanläggningen ligger på hög höjd, från 660 till 1 497 m.ö.h. – så snön kommer tidigt och ligger kvar länge. Dessutom täcks en stor del av anläggningen med snökanoner. De 49 pisterna erbjuder varierande skidåkning på alla nivåer från nybörjare till experter. Ett bra utflyktsmål är den lilla trevliga skidanläggningen Solheisen vid Gröndalen ett par km väster om Hemsedal.

Hemsedal är en av få destinationer i norden med garanterad snö från november till maj. Garantin innebär att det finns minst 5 km öppna pister och en höjdskillnad på 710 meter.

Snowboard

Hemsedal har rykte om sig att vara ett av de bästa snowboardområdena i Europa med nya utmaningar varje säsong. De två stora snowboard parkerna har bl a halfpipes, big jumps, quarterpipes och funbox. Uppe på högfjället finns kilometervis av utmanande offpist i meterdjup snö.

Längdåkning

Hemsedal erbjuder 130 km preparerade spår i dalen och 80 km markerade spår i högfjällets imponerande vackra natur. Fråga om väderförhållandena innan ni ger er ut på äventyr på högfjället.

Allt för barnen

Egilskogen är ett trevligt och avgränsat område precis vid skidcentret med massor av skidskoj för barnen. Vid backen finns det brasplats och sittplatser till hela familjen. De allra minsta kan få barnpassning inomhus vid Trillia medan mamma och pappa är ute på egen hand. Stort barn- och familjeområde på 70 000 m² med 7 nedfarter, 6 liftar, 3 transportband, slalombackar, snölekpark, små hopp, rails, rullband, slalombana med ljud, kälkområde, Lodjursland, Kåta med eldplats och sittplatser, bänkar och bord med grill, kiosk och servering. Möt även djuren Älgen, Lodjuret och Fjällräven som bor i barnområdet. De är alltid i farten för att skoja med barnen.

Aktiviteter utan skidor

Fina restauranger är också ett kännetecken för Hemsedal. Prova t.ex. Skarsnuten Hotell med sin fantastiska utsikt. Gör en skotertur i den vackra naturen och upplev Hemsedals fantastiska skishow. Besök även det stora barnområdet med barnaktiviteter.

Sommar

Vid Hemsedal går den populära Äventyrsvägen där du kan vandra eller cykla och få fantastiska naturupplevelser.

Här har du 15 000 kvadratkilometer av fjordar, dalar, fjäll och morän formade av istiden. Det finns gott om glaciärer och vattenfall.

Du kan hälsa på djuren på bondgårdarna i bergen, ta en ridtur i denna underbara fjällnatur eller prova på klättring.

Då Hemsedal ligger inåtland är det kort väg till fjordarna så missa inte att ta en fjordkryssning när du är här.

Utöver detta finns möjlighet att spela golf, fiska, hyra kanot och mycket mer.