Sök och boka resa

search
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Vemdalen i Sverige

I Vemdalen finns tre skidområden; Björnrike, Vemdalsskalet & Klövsjö/Storhogna. Ditt SkiPass gäller i alla tre skidområdena oavsett vart du köpt det.

Björnrike

Nu tar vi fjällens bästa familjeskidåkning till nya höjder.

Här är vinterns nyheter från Björnrike: Grizzly Express, Sveriges längsta, högsta

och Skandinaviens snabbaste 6-stolslift. Två nya nedfarter. Ny knapplift. Nytt, supereffektivt snöläggningssystem. I vinter är svängarna i Björnrikes manchestersnö lyckligare än någonsin.

Grizzly Express är 2 043 m lång med fallhöjden 470 m och resan till toppen går på under sex minuter. Kortare restid betyder som bekant mer skidtid – och det är ju aldrig fel.

I Björnrike finns det alltid från varje lift en tuffare och en snällare pist.

Grizzly Express och de nya nedfarterna finns på Blästerfjället, ett av Björnrikes tre skidfjäll. Där finns också Björnvallen, vårt älskade barnområde.

Dit har vi dragit en ny knapplift direkt från parkeringen intill den nya 6-stolsliften. Hos oss ska barnfamiljerna ha det bekvämt och just därför har vi öppnat en sportshop i miniformat vid Björnvallen. Där finns mössor, vantar, glasögon och allt annat som ibland tappas bortoch ibland glöms.

Vid Björnvallen finns förstås också värmestuga med alla nödvändigheter och en mysig lunchservering. Hela Björnrike är fjällens finaste solgrop med långa, välpreparerade carvingdrömmar på tre fjäll i söderläge.

Vemdalsskalet

Skidåkning på två fjäll – Hovde och Skalsfjället. Med totalt 18 nedfarter och 10 liftar (varav 2 sittliftar). Här finns skidåkning som passar alla.

Vemdalsskalet är fjällens roligaste skidcirkus. Fem nedfarter på Skalsfjället och tretton på Hovdefjället – tillsammans bjuder de på en perfekt mix av avkoppling och utmaning.

Hovde är ett skidfjäll skapat av passionerade skidåkare för lika passionerade skidåkare. Av skidåkare för skidåkare gällde också när Skalsfjället (självklart hopkopplat med Hovde) fick ett helt nytt ansikte för några säsonger sedan.

En cirkus ska ju vara glädje och skratt, överraskningar och spänning – och allt detta är vad som väntar i den skidcirkus som heter Vemdalsskalet. Och allra mest skrattas det nog på barnens egen skid- och lekcirkus vid foten av Hovde. Med breda och snälla backar, lätthanterliga knappliftar och ett rullband för de allra minsta. Nära servicehus med toa, micro och plats för en paus och bäst av allt – nära Hovdegubbens stuga med fjälldagis och barnafterski och massor av lek och bus när gänget i Hovdeklubben träffas där efter skidåkningen. Vill du bo riktigt nära till Vemdalsskalets vita fröjder är Högfjällshotellet (lägenheter och rum) rätt adress. Lika lift-, service- och nöjesnära bor man i Hovdebyn, Sörgårdarna, Skalsbyn och på Skalsterrassen.

Klövsjö

Är skidåkarnas skidort. 6-stolsliften Klövsjö Express går hela vägen till toppen på 4,5 min så du når all Klövsjös skidåkning via den.

Däruppe väntar fjällets snällaste pister. Där finns också påfarterna till tre av fjällens svartaste: Svartåshanget, Storslalom och Supersvängen. Hela fjället har blivit mer lättillgängligt tack vare den nya liften. Det har blivit enklare att nå familjebackarna högst upp. De som ska vidare till Storhogna får en både snabbare och bekvämare resa. Jibbarna i Klövsjös Fun Park slipper korsande trafik. Och de som vill åka fort och svart på framsidan får ännu effektivare skiddagar.

Även Klövsjös barnområde fick ett lyft förra vintern. Nu är plog- och svängutrymmet precis så tryggt och generöst som det ska och värmestugan med alla nödvändigheter samt micro och grillplats ligger alldeles bredvid.

Ski-in ski-out gäller för det liftnära boendet som är Hotell Klövsjöfjäll (rum och lägenheter) samt Solterrassen, Skidterrassen och Fjällfoten – samtliga med lägenheter av mycket hög standard.