Solsäkra sommaren i Spanien

Katalonien är en fest för alla sinnen, känt för sin kultur, mat, dryck, landskap och historia, samt för att ha bevarat sin egen regionala kultur till denna dag. Fastän Katalonien är mest känd för sin huvudstad Barcelona så är Katalonien också hem till en mängd av andra städer med anmärkningsvärda historier och semestererbjudanden för besökare. Regionen njuter av de varma temperaturerna och ett milt medelhavsklimat under större delen av året och erbjuder en perfekt miljö för semesterfirare som vill njuta av det bästa i natur, kultur, och städer, hela året om. Regionen är perfekt för alla slags besökare, från kulturälskare till sportentusiaster och affärsbesökare, och tack vare Kataloniens milda medelhavsklimat så är regionen tillgänglig för semesterfirare hela året om, vare sig man reser med familj, vänner eller på egen hand. 

Sök och boka resa

search
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Resenärer  

Spanien

Regionen erbjuder ett rikligt utbud av lokalproducerad mat och dryck för att fresta smaklökarna Det katalanska köket är känt över hela världen för dess unika smaker och rätter. Dofta, prova, och smaka på de lokala ingredienserna vid marknadsstånden. Ta en guidad tur på en vingård för att upptäcka ursprungen av de lokala vinerna från de grekiska och romerska tiderna, och lär dig mer om produktionen av det katalanska Cava (D.O Cava). Regionen känns igen internationellt för sitt prisbelönta kök, ”framställning” av enastående mästerkockar, som till exempel Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Carles Gaig och Sergi Arola, och för att inte tala om Kataloniens 60 stjärnor i 2015:ans Michelin Guide.

Katalonien är fylld med aktiviteter för de som älskar att vara aktiva i naturen Detta är regionen där du verkligen kommer i kontakt med naturen. De katalanska Pyrenéerna erbjuder kvalitets snö och backar året runt för ivriga skidåkare medan den katalanska ”gångstigsnätverket”, 9,000 km sammanlagt, ger en idyllisk miljö för vandring, cykling och ridning. För de som föredrar att vara i vattnet så finns det mer än tillräckligt med vattensporter att prova på, samt lugnare,  gömda vikar som bara väntar på att bli upptäckta med båt, kajak eller snorkling. 

En del av landets mest åtskiljande konst och arkitektur, spridda över hela regionen Du kan finna Kataloniens visuella underverk vart man än vänder sig. UNESCO har deklarerat sammanlagt elva världsarv, två immateriella kulturarv och två biosfärområden i Katalonien. Ett unikt exempel av detta är Kataloniens kända människotorn och de castellers som byggt dem. Konsten förs vidare genom generationer av castellers.  Evenemangen är högt ansedda och visas upp med musik från Gralla instrumentet. Patum från Berga är ett evenemang man inte ska missa. La Patum äger rum varje år under veckan av Corpus Christi och är en populär festival som består av parader av mystiska och symboliska figurer, tillsammans med levande musik.

 

SÅ RESER DU

flygresa flygsemester flygbiljett
FLYG - Vi söker bland över 100 flygbolag efter det bästa priset för dig. Du väljer själv vilka flygtider och resdagar som passar dig. Vi gillar flexibilitet. Boka flyg och boendet samtidigt och du är skyddad av paketreselagen och kan känna dig trygg.
Bilsemester Hyrbil
HYRBIL - Boka hyrbil på semestern. På Sembo samarbetar vi med Carnect som är en välkänd biluthyrningsfirma och våra avtal ger dig leveranstrygghet och ett förmånligt pris. Boka hyrbilen innan du reser så blir det både billigare och enklare.
Boka färja med Sembo
FÄRJA - Spara 20% på båtresan. Boka ditt boende och färja samtidigt så får du minst 20% rabatt på båtresan. Rabatten gäller oavsett om du väljer hotell, stuga eller lägenhet.