Sök och boka resa

search
Bryssel
» Våra resmål » Belgien » Belgien » Bryssel

Bryssel i Belgien

Upptäck Tintins värld eller njut av belgarnas berömda öl

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Bryssel i Belgien

Bryssel är en stad med hög mysfaktor, perfekt för en weekendresa. Här finns bra restauranger, många uteserveringar och mer än 300 sorters öl att prova!

Vår, sommar och tidig höst pryds stadens torg och gator med öppna uteserveringar och ett pulserande folkliv. I Bryssel finns ett av Europas vackraste torg, majestätiska Grand-Place med sina imponerande byggnader med sirliga fasader. Du hittar bra restauranger med god mat, trevliga barer, ett fint centrum med mycket shopping och många museer.

”Övre” och ”Nedre”

Bryssels centrum är promenadvänligt och lättöverskådligt. De högt belägna delarna ”Upper City” präglas av breda avenyer och den stora parken Parc de Bruxelles. Här ligger Kungliga palatset, flera museer och stadens lyxigaste shoppingstråk. I Bryssel downtown är gatubilden annorlunda, med trånga gränder och välbevarade torg med många krogar och caféer. Längs Rue Dansaert finner du hippa designbutiker, trendiga restauranger och inneställen.

Belgiska kreatörer och internationell märkeshopping

Trots att Bryssel är en ”liten” storstad finner du här ett stort utbud av både exklusiv märkesshopping och lite mer udda designers. Det lyxigaste shoppingstråket ligger längs Boulevard de Waterloo och Avenue Louise i stadens sydöstra del. Här finns internationella märkesbutiker sida vid sida med belgiska modeskapare som Chine, Olivier Strelli och den trendiga livsstilsbutiken I de B.

I Bryssel downtown finner du lite mer udda boutiquer och nya designers, framför allt längs Rue Antoine Dansaert och Rue des Chartreux. Annars är den långa gågatan Rue Neuve ett bra tips för kläder och skor i mellansprisläge.

Gourmetmat och öl

Till Bryssel åker du framför allt för att äta och dricka gott! Här finns 1000-tals restauranger i varierande prisläge och ett flertal har fått stjärnor i Michelinguiden. Ett restaurangtätt område är Quai aux Briques där du bl a finner den kända fiskrestaurangen François. På Place des Grands Sablons i ”Upper City” finns också många bra restauranger, bland dem innestället Lola som bjuder på franskt kök och minimalistisk inredning. Många restauranger erbjuder provsmakningsmenyer med olika ölsorter till varje rätt. Bland dem brasseriet Belga Queen på Rue du Fossé aux Loups.

Bryssel by night

När du ätit gott finns många klubbar och barer att välja mellan. Nattlivet är koncentrerat till kvarteren runt Rue Dansaert. Här ligger Walvis där du tar en öl i baren eller en drink vid något av de robusta träborden. På samma gata ligger L’Archiduc som är en av stans trendigare klubbar. På tvärgatan Rue du Chartreux ligger baren Le Greenwich som använts vid flera filminspelningar. I övrigt har varje Brysselkvarter sina lokala ölhak där du kan provsmaka någon av Belgiens 300 ölsorter…

Sembo gillar

  • På Brasserie Mokafe äter du belgisk mat och njuter av den lokala atmosfären. Galerie du Roi, 9

  • Chokladen… I Belgien gör man stora praliner fyllda med nougatkräm eller creme fraîche. Den mest kända chokladen kommer från Godiva som har butiker över hela staden.

  • Loppmarknaden på Place du Jeu de Balle. Här finns handlare varje dag, men bästa utbudet är på söndagarna.

  • Mini-Europe. Om du reser med barn ska du besöka denna temapark som är fylld med 350 modeller av kända europeiska byggnader. Ta tunnelbanan till Heysel.