Sök och boka resa

search
Tallinn
» Våra resmål » Estland » Estland » Tallinn

Tallinn i Estland

Glöm alla eventuella förutfattade meningar om det gamla Östeuropa

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Tallinn i Estland

En weekendresa till den moderna storstaden Tallinn med Sembo garanterar gångavstånd till gamla stan, bra shopping, dramatisk historia, pulserande nöjesliv och en oslagbar prisnivå.

Glöm alla eventuella förutfattade meningar om det gamla Östeuropa. Tallinn är idag en av Europas hetaste storstäder! Hit reser du om du vill uppleva en prisnivå som är en Europas absolut lägsta trots att utbud, service och infrastruktur liknar vilken annan modern europeisk storstad som helst.

Medeltida atmosfär

Sevärdheterna är många i Tallinn och avstånden är korta. Här blandas medeltid- och nutidshistoria på ett härligt sätt. Inom loppet av några minuter når du bl a rådhustorget med dess trevliga uteserveringar, Och på sommaren arrangeras här utekonserter. Passa även på att besöka en av stadens medeltida kyrkor, de latinska kvarteren, stadsmuseet eller varför inte världens äldsta apotek. Du kan också besöka KGB:s gamla huvudkvarter. Platser värda att besöka utanför gamla stan är bla klostret i Pirita och Peter den stores gamla palats.

Europas billigaste shopping?

Om du blir trött på medeltiden och vill ägna din tid åt shopping, finns det mycket att välja på i Tallinn. Börja med att besöka det hypermoderna shoppingcentret Viru Center www.virukeskus.com i Tallins absoluta centrum. Här hittar du stadens mest prestigefyllda märkesbutiker. Om du vill göra mera lokalbetonade fynd skall du besöka Tallinna Kaubamaja www.kaubmaja.ee. Alkohol i Estland är betydligt billigare är i Sverige. En liter lokal vodka kostar ca hundra kronor. Vill du besöka en lokal marknad så skall du besöka Keskusturg marknadsplats. Här hittar allt mellan himmel och jord. Kom ihåg att pruta!

Efter middagen…

I Tallinn är det lätt att hitta bra mat till ett vettigt pris. Du kan välja och vraka mellan lokala, medeltida och prisbelönta internationella restauranger. Tallinns restaurang och nattliv är koncentrerat till gamla stan. En tre rätters gourmet middag inklusive matdryck och avec kostar ca 200 kr medan en middag på en lokal restaurang sällan överstiger 100 kr inklusive matdryck. Efter middagen är det dags att besöka en vinbar, eller ett cigarrhus för att slutligen avsluta kvällen på en av Tallinns många trendsättande nattklubbar. De livligaste utekvällarna i Tallinn är torsdagar, fredagar och lördagar.

Många trevliga evenemang

Tallinn är Estlands kulturella centrum. På sommaren är festivaler och konserter en naturlig del av gatubilden. Kulturen i Tallinn präglas av tradition och nytänkande. Här finns allt från jazz, film, teater, kör och konstfestivaler. Tallinns medeltida marknad är en av stadens absoluta höjdpunkter varje sommar. Varje år arrangeras mera än tjugo stora kulturella evenemang i Tallinn med gamla stan som utgångspunkt.

Sembo gillar

Old Hansa restaurangen i gamla stan är ett utmärkt ställe att besöka om man vill besöka medeltiden för en kväll.

Rätt ställe att synas på i Tallinn är Moskova. Trevlig bar med utsikt över frihetstorget och bra gourmet mat.

La Casa del Habano www.havanas.ee är ett av tre cigarr rum i Tallinn. Här avnjuter den som vill en fin cigarr och en konjak efter middagen.