Sök och boka resa

search
St Julians och Sliema
» Våra resmål » Malta » Malta » St Julians och Sliema

St Julians och Sliema i Malta

Stadsliv, kulinariska upplevelser och kultur

St Julians och Sliema i Malta

St. Julian’s & Sliema är två populära, sammanväxta semesterorter, som ligger i nära huvudstaden Valletta. Här hittar du öns i särklass bästa shopping, restaurang och nöjesutbud. Det största nöjesutbudet har St. Julian’s, medan Sliema har en lite mera mogen publik och den bästa shoppingen.

Utmed den 5 km långa strandpromenaden hittar du massor av trevliga restauranger, caféer och barer med en oslagbar havsutsikt. Här finns även ett stort utbud av lokala butiker, små härligt trånga shoppingränder i kombination med internationella modehus. I St Julian’s finns ett av Maltas totalt tre internationella Casinon. På dagarna badar man i St. George’s Bay, på ett lidobad (poolområden), vid hotellets pool eller tar lokalbussen till någon av öns sandstränder.

Turistskatt införs på Malta

Myndigheterna har från den 1 juni 2016 infört en miljöskatt på alla de Maltesiska öarna. Miljöskatten betalas på plats direkt till hotellet och ligger på ca EUR 0,50/person över 18 år/natt, dock max EUR 5/person/vistelse. Fullständig info hittar du på http://www.tourism.gov.mt/en/Documents/EnvironmentalContribution-NoticetoGuests-_EN.pdf