Sök och boka resa

search
Valletta
» Våra resmål » Malta » Malta » Valletta

Valletta i Malta

Valletta - Maltas huvudstad, trendig och full av kulturskatter!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Valletta i Malta

Flyg till Malta och upplev den vackra historiska staden Valletta, och bo på något av våra hotell. Vi erbjuder boendealternativ i Valletta som både hotell och lägenheter för längre och kortare vistelser.

Valletta är en levande stad och är öarnas administrativa och kommersiella hjärta. Valletta har fått sitt namn efter sin grundare, den respekterade Johanniterordens ledare, Jean Parisot de la Valette. Den befästa staden växte fram på en karg klippa på halvön Mount Sceberras, som reser sig brant från hamnarna Marsamxett och Grand Harbour. Valletta byggdes med start 1566 och blev klart på bara 15 år.

Valletta har många benämningar, alla med historiskt ursprung. Det är den ”moderna” staden som byggdes av Johanniterorden, ett barockmästerverk, en europeisk konststad och en stad på världsarvslistan. Staden styrdes i tur och ordning av fenicierna, grekerna, kartagerna, romarna, bysantinerna, araberna och Johanniterorden, och är en av de mest koncentrerade historiska platserna i världen.

Dagtid är Valletta mycket livlig, även om den behåller sin tidlösa stämning. Rutnätet av trånga gator kan stoltsera med några av Europas vackraste konstverk, kyrkor och palats.

När du vandrar runt i Valletta stöter du på fascinerande historiska platser i varje gathörn. Små, pittoreska butiker och kaféer trängs på smala sidogator, medan Vallettas huvudgator kantas av större internationella kedjor med mode, musik, smycken och mycket annat.

Turistskatt införs på Malta

Myndigheterna har från den 1 juni 2016 infört en miljöskatt på alla de Maltesiska öarna. Miljöskatten betalas på plats direkt till hotellet och ligger på ca EUR 0,50/person över 18 år/natt, dock max EUR 5/person/vistelse. Fullständig info hittar du på http://www.tourism.gov.mt/en/Documents/EnvironmentalContribution-NoticetoGuests-_EN.pdf