1 / 14

Resor till Playa del Carmen

Om Playa del Carmen, Yucatánhalvön

Sembo serverar flyg, boende, sol och bad i karibiens ljumma vatten. Välj mellan hotell eller lägenhet, enkelt eller exklusivt. Är Mexiko din drömdestination? Bra, vi kan Riviera Maya!

I Playa del Carmen går allt härligt långsamt. Strandens lättsamma tempo präglar hela den lilla staden och ordet semester känns aldrig så rätt som här. Naturligtvis sätter du själv dina mål för dagen. Men varför göra idag, det du kan göra imorgon. Det mesta av dina semesterdrömmar ligger ändå bekvämt inom räckhåll.

Stranden i centrum

Playa del Carmen och Playacar har vuxit upp med utgångspunkt från stranden. Du behöver egentligen inte lämna den över huvud taget. Varken för lunch, middag, daiquiri eller en utforskande promenad.

Fast lite skugga under någon av de många restaurangernas palmbladstak är alltid behagligt. Vattnet går i alla nyanser av turkos och snorkling är tack vare den fina sikten ett populärt sätt att svalka sig.

Här bor du med Sembo

Playa del Carmen och Playacar, som är sammanväxta, har ett rutmönstrat gatusystem i sifferform. Det är lätt att orientera sig längs de promenadvänliga gatorna. 5:e avenyn (La Quinta) är huvudgatan med mängder av restauranger, barer och shopping.

Men leta dig också utanför huvudstråken så kommer du ännu närmare det mexikanska vardagslivet. Söker du lugnet personifierat och vill sköta hushållet på egen hand skall du välja våra välutrustade lägenheter Villas Akumal ett par kilometer söder om byn Akumal.

Om du vill röra på dej

Ta en dag i Xcaret, en underbar naturpark med stränder, och underjordiska vattendrag för en snorkelupplevelse garanterat utöver det vanliga. Här finns en Mayaby, apor, fjärilar och en mängd aktiviteter för alla åldrar. Besök också Tulum ca 1 tim söder om Playa del Carmen. En av de vackrast belägna Mayaruinerna, precis vid havet och stranden. En dag på dyk- och snorkelparadiset Cozumel bör du avsätta. Båten går från Playa del Carmen flera gånger dagligen. Cozumel erbjuder också ett världsberömt djuphavsfiske. I hotellområdet Playacar finns en 18-håls golfbana.

Mat och shopping

När mörkret sänker sig förvandlas La Quinta till en oas av stämningsfullt upplysta restauranger och utebarer. En aptitretande variation av smaker och dofter följer din promenad genom byn. Självklart hittar du mexikansk husmanskost, men också en kreativ blandning från världens alla hörn. Pröva dig fram med en smårätt här och en annan där. Skall du shoppa är handblåst glas, silver och spännande inredningsdetaljer i trä och keramik typiskt för området. Men du hittar också internationella butiker med kläder och accessoirer.

Karta över Playa del Carmen

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare