Bästa sätten till Budapest från flygplatsen

De snabbaste och de billigaste alternativen för att ta dig till centrum.

Vill du komma från Budapests flygplats till centrum på bästa sätt? Här hittar du de bästa och de billigaste sätten att ta dig in till centrala Budapest från Budapests flygplats.
Med kollektivtrafik från flygplatsen till Budapest centrum
Det går två olika bussar mot centrala Budapest från flygplatsen.
Snabbaste bussen från Budapests flygplats till Budapest: Buss 100E
Buss 100E är en direktbuss som tar dig snabbt och smidigt från flygplatsen in till Deak Ferenc Ter, ett torg mitt i Budapests centrum. Härifrån kan du lätt ta dig till andra delar av staden med bland annat tunnelbana. Bussarna går runt var 6-10 minut under dagtid, ungefär varje kvart på morgnar och kvällar och var 30-40 minut större delen av natten.
Denna buss stannar på tre olika platser i centrala Budapest; Kalvin Ter, Astoria och Deak Ferenc Ter. Alla tre hållplatser ligger intill tunnelbanan.
Denna buss kräver en specialbiljett, som kostar cirka 2 200 Forint (ca 65 SEK). Att åka till centrum med buss 100E tar cirka 30-40 minuter.
Billigaste bussen från Budapests flygplats till Budapest: Buss 200E
Buss 200E ingår i det vanliga biljettsystemet, så om du köper en vanlig biljett eller en endagsbiljett för kollektivtrafiken kan du använda denna för att ta dig in till centrum. Biljetter går bland annat att köpa i maskiner på flygplatsen.
Denna buss går dock inte hela vägen till centrala Budapest, utan du måste byta till tunnelbana. Detta gör du bäst vid stationen Köbanya-Kispest. Härifrån kan du ta dig med tunnelbanan till centrum. Att åka till centrum med buss 200E plus tunnelbana tar cirka 45-55 minuter. En enkelbiljett som är giltig 90 minuter kostar cirka 750 forint, vilket motsvarar drygt 20 SEK.
Med taxi från flygplatsen till Budapest centrum
Det kanske allra enklaste sättet att komma från Budapests flygplats till ditt hotell är att ta en taxi. För att vara säker på att du betalar ett rimligt pris bör du åka med Fötaxi, som du hittar precis utanför terminalerna 2A och 2B. Att åka taxi in till staden kostar runt 10 800 HUF, drygt 300 kr. Exakt pris varierar beroende på var du åker, vilken tid på dagen och på trafiksituationen.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare