En lokalbos guide till restauranger i Palma de Mallorca

Här rekommenderar Sembos team i Palma några av deras favoritrestauranger på ön där du kan äta och dricka gott på din nästa resa till Mallorca!

Kamaleonico - mat från hela världen

Ät dig genom en kulinarisk djungel och prova flera maträtter från olika delar av världen. Den mysiga restaurangen Kamaleonico är inredd i iögonfallande tropisk stil och erbjuder allt från spansk tapas och hamburgare till japansk sushi och italienska pinsas. Prova en av restaurangens många goda cocktails blandade av någon av deras förstklassiga bartenders. Restaurangen ligger mitt i centrum i Palma på den kända gatan La Rambla. När vädret tillåter är restaurangens uteservering det perfekta stället att sitta på för en bit mat eller ett glas gott!

Casa Gallega - det bästa från Galicia

På Casa Gallega kan du njuta av spanska smaker från deras stora utbud av traditionella tapasrätter. Casa Gallega specialiserar sig dock på mat från den spanska regionen Galicia på fastlandet och serverar flera lokala fisk- och skaldjursrätter. En specialitet på menyn är deras merluza gallega, som är kummel tillsammans med lök och potatis. Restaurangen erbjuder även två- och trerätters menyer till väldigt bra priser både dag och kväll. Boka bord för att uppleva restaurangens livliga atmosfär, lokala rätter och goda sangria!

Mesón Ca'n Pedro - historisk restaurang i bergsby

Mesón Ca'n Pedro har funnits sedan 1976 och är en favorit bland Palmas lokalbor. Här hittar du allt från klassiska majorkanska rätter till färsk fisk och grillat kött. Varenda maträtt baseras på ingredienser från den lokala marknaden. Restaurangen ligger lite utanför Palma, uppe i byn Genova, och erbjuder hisnande vyer över palmabukten. Meson Ca'n Pedro stoltserar med sin massiva terrass som man kan njuta av under de varmare månaderna på ön. För vinälskaren finns en stor vinkällare med både nationella och lokala viner som kan beställas till bordet.

El Camino - fantastisk tapas i elegant atmosfär

I denna restaurang serveras maten vid ett långt bord i marmor med utsikt över köket. Varenda inredningsdetalj är genomtänkt, från barstolarna i läder till klinkerserna på golvet. Den eleganta dekoren imponerar lika mycket som maten. El Camino är en unik restaurang i centrala Palma och ägs av bröderna som driver den kända restaurangen Barrafina i London. Har äter du gudomliga tapas och sagolika delningsbara rätter. Ett tips är att prova deras kroketter! Ett måste om du besöker huvudstaden.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare