Topp 5: Mallorcas bästa stränder

Missa inte dessa fantastiska stränder nästa gång du åker till den Baleariska ön Mallorca i Medelhavet, också känt som "Mallis".

Vit sand, azurblått havsvatten och vacker natur. Mallorca är hem till några av de mest spektakulära sandstränderna i Medelhavet.
Vi har valt ut fem fantastiska ständer på Mallorca som du inte får missa.

Playa de Muro

Denna kilometerlånga sandstrand ligger i Alcudia Bay på öns norra kust. Med sitt stilla och klara vatten är det ett paradis för både soldyrkare och vattensport-entusiaster. Njut av en lugn dag med snorkling och simning i det blå eller koppla av på en solstol med en uppfriskande cocktail från en av barerna längs vattnet.

Cala Agulla

Cala Agulla är ett riktigt naturparadis som ligger undangömt mellan klippor och pinjeträd på öns nordöstra spets, nära Cala Ratjada. Strandens avskilda läge gör den till den perfekta platsen för dig som söker lugn och ro på semestern. Vandra längs kustvägen för att utforska de omgivande klippformationerna och njut av den hisnande utsikten över bukten.

Es Trenc

Es Trenc-stranden är känd som Mallorcas Karibien och erbjuder kilometer av sandstrand och turkost vatten. Denna vackra strand nära Campos är ett skyddat naturreservat och lockar både lokalbefolkning och turister som söker efter en bit av ett oförstört paradis. Ett tips är att ta med en picknick och tillbringa hela dagen på stranden med att sola och bada! Ibland uppstår algblomning vid denna strand, så det kan vara bra att fråga en lokalbo hur läget är innan man åker dit.

Cala Varques

För den som gillar äventyr och vill promenera genom vacker natur, är Cala Varques på Calas de Mallorca det perfekta valet. För att komma till stranden behöver man vandra en stund genom tallskogar och klippor, men belöningen är väl värd det. Denna orörda vik är den perfekta platsen för dig som vill fly folkmassorna.

Port de Sóller

Port de Sóller är en liten mysig by på öns västkust med charmig atmosfär och en fantastisk utsikt över de omgivande bergen. Byns halvmåneformade strand med klart vatten gör den till ett populärt val för både familjer och par. Ta den gamla spårvagnen från staden Sóller till Port de Sóller och njut av en avkopplande dag med sol och bad.
Oavsett om du gillar avskilda vikar, långa sandstränder eller pittoreska kustlandskap så kommer Mallorca att imponera dig med sina fantastiska badplatser. Packa badkläderna och solkrämen och förbered dig för en oförglömlig semester fylld av bad, äventyr och avkoppling på denna fantastiska ö i Medelhavet!
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare