Hem » Våra resmål » Portugal
Portugal
 

Portugal

Litet land, stora upplevelser och härlig semester

Portugal är lagom stort för att dels hinna njuta av sol och bad och resa i spännande delar av ett land som i nästan 800 år inte ändrat sina landsgränser.

Långa sandstränder, ett behagligt klimat och kontrasterna mellan stad och landsbygd har gjort Portugal till ett attraktivt land att resa till.

Tänk att kunna stanna några nätter i Lissabon, en av Europas billigaste huvudstäder och sedan några nätter vid havet strax utanför, i semesterorterna Cascais eller Estoril? Eller varför inte skön och avkopplande semester med lata soldagar på Algarves härliga året-om-sandstränder? Därifrån tar det bara några timmar till Lissabon på den nya motorvägen(ca 27 mil).

Vi erbjuder ett brett urval av boende till bra pris när det gäller semesterlägenheter, hotell och hyra hus.

För att vara så litet erbjuder landet en otrolig variationsrikedom. Detta gäller även mat och dryck.

Det mesta och det bästa på tallriken kommer direkt från havet. Grillade sardiner är urtypiskt men tonfisk,sjötunga och torsk serveras gärna.

Portionerna är stora, väl tillagade och priserna lägre än i många andra turistländer. Inhemska viner är mycket bra och passar väl ihop med maten.

Med Sembo till Portugal kan du själv bestämma vilken dag du vill komma och åka. Antal nätter på de resmål du väljer är också helt upp till dig – några få undantag finns. Att resa en weekend till Lissabon går utmärkt och du kan också kombinera din resa med en veckas semester.

Perfekt för att få ut så mycket som möjligt av dina semesterdagar.


Visa mer Visa mindre