De 10 mest populära grekiska öarna

Dessa grekiska pärlor får du inte missa

Vackra stränder, mysiga städer, kristallklart vatten eller ett livligt nattliv? Naturligtvis varierar preferenserna kraftigt - men här är de tio öar som vi anser vara de mest populära och varför. Har du redan en favorit? Kanske kan du uppleva något nytt på din nästa semester?

Santorini

Känd för sina hisnande solnedgångar, pittoreska byar med vitkalkade hus och kyrkor med blå kupoler samt imponerande klippformationer. Det är en romantisk och lyxig destination med lyxiga resorter och god mat.

Mykonos

Berömt för sitt livliga nattliv, eleganta stränder, trendiga barer och kosmopolitiska atmosfär. Mykonos lockar både festprissar och de som söker lyx och glamour.

Kreta

Den största grekiska ön, känd för sin rika historia, fantastiska stränder, imponerande bergslandskap och utsökta mat. Du hittar också fascinerande arkeologiska platser som Knossos och ön är hem till den vackra och populära rosa stranden Elafonissi.

Rhodos

En ö rik på historia med imponerande medeltida städer, antika ruiner och vackra stränder. Staden Rhodos finns med på UNESCO:s världsarvslista och ön erbjuder en perfekt blandning av kultur och solbad.

Zakynthos

Känd för sin orörda natur, vackra stränder och det ikoniska skeppsvraket på Navagio-stranden. Zakynthos är också ett utmärkt ställe att se havssköldpaddor och utforska de natursköna klippformationerna.

Korfu

En grön ö med subtropiskt klimat, charmiga städer och imponerande venetiansk arkitektur. Korfu erbjuder också fantastiska stränder och en mängd kulturella attraktioner.

Skiathos

En liten men vacker ö som är känd för sina fantastiska stränder med kristallklart vatten och frodiga gröna landskap. Skiathos erbjuder också livliga nattklubbar och mysiga tavernor.

Paros

En riktig pärla i Egeiska havet med vackra vita sandstränder, traditionella byar och en avslappnad atmosfär. Paros är också populärt bland vindsurfare på grund av de gynnsamma vindförhållandena.

Naxos

Den största ön i Kykladerna med en varierad geografi som sträcker sig från gyllene stränder till bergsbyar och frodiga dalar. Naxos är känt för sin autentiska grekiska miljö och gästvänliga lokalbefolkning.

Milos

En ö som är känd för sina dramatiska klippformationer, gömda stränder och imponerande havsgrottor. Milos har också ett rikt kulturarv med antika ruiner och traditionella fiskebyar.
Dessa öar lockar miljontals turister från hela världen varje år på grund av sin unika skönhet, rika historia, varierande landskap och charmiga atmosfär.
Det är lätt att förstå varför dessa öar är så populära. Och även om de besöks av många turister varje år är det fortfarande möjligt att hitta platser på öarna där du kan njuta av lugnet och naturen utan att behöva dela den med många andra.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare