Influencern Ellinor Bjurström om familjesemestern: ”Ingen av oss ville åka därifrån”

Influencern Ellinor Bjurström och sambon Jimmy åkte till Danmark på en minisemester med sina barn Aaron, 5 år, och Novali, 2 år. Efter en kortare flygresa från Arlanda landade de på Billund flygplats som ligger cirka 10 minuter från Legoland® Billund Resort. – Hela familjen levde sitt bästa liv, säger Ellinor.

Tvåbarnsmamman och influencern Ellinor Bjurström beskriver sin familj som fartfyllda och aktiva. När hon, sambon och deras två barn reste till Danmark passade de på att besöka Wow Park i Billund, Lego House och  Legoland Billund Resort. Alla tre är perfekta utflyktsmål för familjer med spring i benen och mycket energi.


Den enorma lek- och nöjesparken Wow Park erbjuder bland annat trädkojor, hängbroar 14 meter upp i luften och underjordiska grottor.
– Wow Park passar för alla åldrar, även oss vuxna. Du kan göra allt från att klappa getter till att klättra i olika hinderbanor. Hela familjen levde sitt bästa liv där. Först var jag orolig att vår dotter inte skulle kunna göra så mycket i parken, men jag hade fel. Ingen av oss ville åka därifrån, säger Ellinor.


”Vi kom varandra mycket närmare”

Att klättra i nät och åka rutschkanor var några av favoriterna i Wow Park. För påfyllnad av energi finns en härlig glassbar, en family food court och massa sköna hängmattor att vila i. Ellinor tyckte att det var extra kul att få leka med familjen.
– Vi tyckte att klätterbanorna var väldigt spännande. Barnen blev så stolta över sig själva när de vågade gå i näten. Vi kom varandra mycket närmare och har ett fantastiskt minne att ta med oss. Något som uppskattades av hela familjen var besöket på Legoland Billund. För mindre barn finns både karuseller och Greta Gris fantastiska värld. Vill du spara tid är Legolands app bra att ladda ner, där får du en överblick på till exempel shower.
– Med appen får du koll på hur lång kö det är till olika attraktioner och tips på matställen. Vi hade väldigt stor användning av den, säger Ellinor.
Älskar du och dina barn Lego är Lego House helt rätt ställe att besöka. Med sina 12 000 kvadratmeter och 25 miljoner klossar finns det utrymme för kreativiteten att flöda.
– Lego House är så ballt, wow vilka byggen man fick bli inspirerad av. Jag har aldrig sett så många vuxna och barn bygga med Lego förut. Om ni gillar att bygga med Lego kommer ni att ha en fantastisk upplevelse på Lego House. I legobutiken som ligger i anslutning till ingången köpte alla med sig varsin legogubbe som vi designade själva, säger Ellinor.


”Hotellet får 10 av 10 poäng”

På Castle Hotel, Legoland Billund Resorts egna hotell bodde Ellinor med familj i trollkarlens magiska observatorium, ett rum med en särskild sovavdelning.
– Det var magiskt, det var så många roliga detaljer, både för barnen men också för oss vuxna. När vi kom fram till hotellet sprang barnen runt och skrek ”titta mamma” och de var väldigt imponerade av allt, säger Ellinor.
Lekhörna vid frukosten, stora lådor med legobitar och ordentliga lekparker. Ellinor rekommenderar andra barnfamiljer att bo på just Castle Hotel.
– Hotellet får 10 av 10 poäng när det kommer till hur barnvänligt det är. I alla allmänna utrymmen finns det stora lådor med legobitar som alla kunde bygga med. Hotellet hade lämnat en lapp på barnens sängar med en tipsrunda. När de hade gjort den fick de fram en kod och kunde då öppna kassaskåpet på rummet och få en överraskning. Vi är över förväntan nöjda med boendet.

Namn: Ellinor Bjurström
Ålder: 29
Bor: Åkersberga, Stockholm
Gör: Influencer marketing
Familj: Sambo Jimmy och barnen Aaron, 5 år, Novali, 2 år


5 tips när du reser med barn

Packa extrakläder och sänk kraven. Här är Ellinors fem bästa tips till dig som ska resa med barn.
1. Var väl förberedd
Kolla upp vad det ska bli för väder, packa en väska med extrakläder och ha med dig snacks när ni behöver lite påfyllning av energi.
2. Balans i aktiviteter
Se resan som hela familjens resa och se till att göra saker som alla uppskattar. En bra balans är alltid det bästa.
3. Sänk kraven
Ha inte för höga krav på dig själv eller dina barn, det blir som det blir. Oväntade saker händer och då är det bara att ta det med en klackspark.
4. Var utvilad
Om du och familjen är utvilade är de flesta på ett gladare humör, så se till att få mycket sömn.
5. Njut av tiden ihop
Glöm inte att njuta och ta in stunden. Det är fantastiskt att få tillbringa tid med familjen och få uppleva nya saker tillsammans.


 Boka din familjeresa till Legoland Billund här

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare