Kombinera Kroatien och Italien: Tips från reseexperten

Fantastiska kustlinjer, vacker natur, historiska sevärdheter och en avslappnad atmosfär. Res utanför boxen och kombinera det bästa av Kroatien och Italien.

Resan i korthet:

• Dag 1-5: Rovinj i Istrien, Kroatien
I Rovinj väntar 5 härliga dagar med sol, bad, god mat, avslappnad semesterstämning och utflykter.
• Dag 5-8: Caorle, Italien
Upptäck familjevänliga sandstränder, aktiviteter, besök pittoreska byar och gör en utflykt till Venedig.
Du kan enkelt skräddarsy din resa så att den passar dig!

Kroatien och Italien: Rovinj och Caorle

Fantastiska kuststräckor, vacker natur, historiska sevärdheter och en avslappnad atmosfär. Kombinera det bästa av Kroatien och Italien på den här härliga familjesemestern. Njut först av några dagar vid havet utanför Rovinj och åk sedan till Caorle i norra Italien. Runt Rovinj finns flera pittoreska små byar som är väl värda ett besök om du vill göra mer än att bara bada och njuta av solen. Från Caorle kan du ta en dagsutflykt till Venedig, och det finns en vattenpark i närheten, liksom shopping i Lignano. Det finns också gott om möjligheter till vandring.

Tips och inspiration för Rovinj och Istrien

Hur tar jag mig runt?
Det enklaste sättet att ta sig runt är med bil om du vill uppleva så mycket som möjlight av vad Istrien och Norditalien har att erbjuda. Från södra Sverige kan du lätt köra ner på två dagar - detta är den närmaste biten av Medelhavet från Sverige! Du kan också flyga till Pula och hyra bil. Till Rovinj är det cirka 40 minuters körväg. Hitta de bästa priserna på hyrbilar här.

Dag 1-5: Rovinj

Rovinj är en charmig kuststad som med vacker hamn och stadskärna med anor från medeltiden. Att promenera upp längs gatorna mot kyrkan St Euphemia och göra lite stopp för att titta på utsikten mot havet som tittar fram genom de smala gränderna är underbart! Vi rekommenderar att du bor på det fina Resort Amarin med moderna och välutrustade lägenheter som ligger vid havet, strax utanför Rovinjs centrum, men det finns många andra spännande alternativ och du kan enkelt skräddarsy din resa så att den passar dig. I Rovinj väntar 5 underbara dagar med sol, bad, god mat, avslappnad semesterstämning och utflyktsmöjligheter.

Tips för sightseeing i Istrien:

När du bor på Resort Amarin kan du ta båten direkt från hotellet till Rovinjs centrum. Njut av den charmiga lilla byn och dess rika utbud av restauranger och caféer.
Brijuni nationalpark:
Den här skärgården ligger utanför Pula och är ett skyddat område med unik fauna och flora. Det finns också historiska sevärdheter på öarna, som har använts av olika härskare och statschefer genom historien. Du kan ta en guidad båttur för att se öarna.
Pulas amfiteater:
En av de mest imponerande historiska sevärdheterna i Istrien är Pulas amfiteater. Den byggdes på 1000-talet och är en av de bäst bevarade romerska amfiteatrarna i världen. Definitivt värd ett besök. Staden Pula har över 50 000 invånare och erbjuder ett brett utbud av shoppingmöjligheter.
Poreč:
Detta är en annan charmig kuststad i Istrien som också har en gammal stadskärna från medeltiden. Poreč ligger ca 40 min. bilresa från Rovinj och är känd för sin Euphrasiusbasilika, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och en av de mest imponerande byggnaderna i regionen.
Motovun:
Den lilla medeltida staden, som ligger ca 50 min bilresa från Rovinj, ligger på en bergstopp och erbjuder en fantastisk utsikt över det istriska landskapet. Staden är känd för sin gamla stad och den årliga filmfestivalen som hålls här.
Limkanalen i Rovinj:
Ta en båttur på den natursköna kanalen som löper längs Istriens kust, känd för sina branta klippor och kristallklara vatten.
Detta är bara några av de sevärdheter du kan upptäcka i Istrien. Regionen har också gott om vackra stränder, natursköna vandringsleder och gastronomiska upplevelser, vilket gör den till ett utmärkt semestermål.

Dag 5-8: Caorle

Fortsätt resan genom att köra till underbara Italien och den adriatiska kusten, med sina kilometerlånga sandstränder och små orter som är perfekta för familjer. En av de mest pittoreska byarna på denna kust är Caorle. På vägen hit passerar du Palmanova Village Outlet, som är väl värt ett besök för den som gillar att shoppa. Här hittar du allt från märkeskläder, skor, väskor och leksaker. Det är cirka 23 mil att köra från Rovinj till Caorle.
Caorle är en liten stad och kommun som ligger vid Adriatiska kusten i regionen Veneto i nordöstra Italien. Staden ligger cirka 50 kilometer norr om Venedig och har en befolkning på cirka 12 000 invånare. I Caorle kan du njuta av dagar med sol, bad och trevliga promenader längs Caorles kullerstensgator och charmiga hamn.

Tips på saker att se och göra i Caorle

Strandliv och aktiviteter
Caorle är känt för sina vackra stränder som lockar turister från hela världen. Stränderna sträcker sig över flera kilometer och är mycket rena och välskötta. Det finns också många aktiviteter att delta i, bland annat bad, solbadning, vindsurfing och segling.
Den charmiga stadskärnan
Staden har också en charmig historisk stadsdel med smala gator, färgglada hus och små butiker och restauranger. Här finns en imponerande katedral som går tillbaka till 1000-talet och är ett populärt turistmål.

Tips på andra platser att besöka i närheten

Venedig
Gör en dagsutflykt från Caorle och besök denna romantiska stad. Gondolturer i Venedig är ett måste!

Vattenpark
Njut av en dag i den härliga utomhusvattenparken Aquafollie. Aquafollie
Portogruaro
Gör en utflykt till Portogruaro, en gammal by 30 minuter inåt landet.
Lignano
Njut av en shoppingtur i Lignano, ca 45 min. från Caorle.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare