Sanne Alexandra på Legoland®

Designern och influencern Sanne Alexandra Josefson tog med sin familj till Legoland® Billund Resort i slutet av april. Låt dig inspireras av hennes resa!

”Legoland är som att åka på minicharter till Danmark”

En av Danmarks mest besökta attraktioner ligger i Billund på södra Jylland. Tiotals miljoner människor har genom åren vallfärdat dit och sprungit runt som kor på grönbete – ända sedan Legolandparken öppnade på en före detta jylländsk åker en sommar för 55 år sedan.
En av alla dem som upptäckt Legolandparken är Sanne Josefson, influencer och kläddesigner med märket Sanne Alexandra:
– Det var fullt ös och intensiva dagar, men trots det hade vår femårige son Frans lätt kunnat stanna kvar hur länge som helst.

Sanne svarar på de vanligaste frågorna om LEGOLAND® Billund

Hur många dagar rekommenderar du att man är där?
- Minst tre dagar. Vi hade absolut kunnat vara där längre, för det finns så mycket att göra! Dessutom nu på sommaren ska det finnas så mycket fina stränder man kan besöka.
Hur tog ni er dit?
- Vi bodde i Göteborg natten innan vi åkte med färjan till Danmark. Färjan var så barnvänlig med lekplats, spelrum mm.
Hur långt var det från där ni bodde till de olika parkerna på Legoland?
- Vi bodde i Ninjago-stugorna och det var gångavstånd till Lalandia och Legoland. Men vi åkte mest runt i bilen ändå, då vi hade vagn och mycket annat med oss.
Vilken ålder passar Legoland bäst?
- Våra barn hade hur kul som helst och Frans förstod såklart lite mer eftersom han är äldst. Men vi kommer definitivt åka tillbaka när båda barnen är mellan 8-10 år. Idag är Frans 5 år och Selma 3 år.

Häng med på Sannes resa till LEGOLAND® Billund


Levande Legovärld

Upplägget för familjen, inklusive pappa Jacob, treåriga dottern Selma och femårige sonen Frans, var att ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn på Jylland. Checka in i en Ninjagostuga på Legoland Holiday Village, lägga en heldag på Legoland och sedan dela sista dagen mellan Lego House och Wow Park.
– Barnen var otroligt peppade och vaknade tidigare än någonsin. Frans förstod mest, men Selma hakade alltid på. Legoland passar verkligen för olika åldrar. Det räcker att bara titta på alla dessa levande legovärldar. Hela familjen åkte runt i jeep i ett slags zoo och kollade på exotiska djur av lego. Vi tog en båttur i en kanal och såg berömda byggnader från hela världen. Riktigt häftigt!

Hade du själv varit på Legoland som liten?
– Ja, både jag och min man. När jag frågade mina följare på instagram visade de sig, och nästan alla jag träffat, ha superstarka minnen från Legoland. Och min svärmor skickade en bild på min man när han var där som liten. Jacob stod vid exakt samma legoflyglan, helt surrealistiskt. Det är så otroligt mycket att titta på, både för vuxna och barn, och jag måste säga att det är helt enormt hur de har fått ihop allt.

Med barnasinnet i behåll

Stora eller små, alldeles oavsett är det plötsligt som att både barnasinnet och tålamodet går hand i hand när man träder in i legovärldarna. Kanske finns det ett lugn och en harmoni i det där detaljerade byggandet och i de oändliga möjligheterna till skapande.
– Jag hade glömt bort hur kul Legoland också kan vara för vuxna. Inte minst nu när man förstår hur mycket arbete som ligger bakom minsta byggnad. Vissa modeller är rena mästerverk. Samtidigt är
stämningen väldigt lättsam och mysig. Jag mindes inte heller att Legoland var så stort.
Ja, det gäller att hålla koll på barnen!
– Verkligen. Frans var så exalterad att han ibland fullkomligt rusade mellan attraktionerna. Jag var också överraskad av maten. På lunchen åt vi vuxna kyckling, broccolisallad och bakad potatis. Barnen valde chicken nuggets med pommes frites, som såklart såg ut som legobitar. Det var succé.

”Vi flyttar till Jylland”

En heldag vikt åt Legoland menar Sanna Josefson är lagom för lite mindre barn. Under nästa resa till Billund kommer barnen att vara två, tre år äldre och upptäcka ännu fler magiska världar och åka mer karuseller.
– Vi vill flytta till Jylland, sa båda barnen i kör. Legolandparken var grymt, verkligen en upplevelse.

Äventyrsbad och safari

Resan kryddades med Lalandia Billund och det numera berömda äventyrsbadet Aquadrome, tillsammans med ett 30-tal olika aktiviteter.
– Vattenparken var galet bra. Dessutom kunde man klättra, åka skridskor, spela bowling, hur mycket som helst. Vi åt också middag på Lalandia varje kväll och såg aporna Monky Tonky ha sin show. Barnen var i himlen.

25 miljoner legoklossar på LEGO House

– Direkt när vi kom in möttes vi av ett enormt träd av lego, över 15 meter högt. Sedan var det bara att börja. På varje våningsplan byggde barn i alla åldrar olika figurer, som att göra sin egen racerbil och sedan köra iväg i den. Frans hade kunnat vara där hur många timmar som helst.
– Lego House var verkligen supercoolt. När Frans hade byggt den där racerbilen släppte han den på en bana och åkte genom hinder och där barnen kunde tävla med varandra. Jag skulle kalla det för en upplevelsevärld. Hela familjen bokstavligen kröp ner och satte oss i lego, det finns tydligen 25 miljoner klossar inne i Lego House. För alla som älskar att bygga lego är det ett himmelrike.
Lego House består av sex upplevelsezoner, Legotorget och nio takterrasser med lekplatser. I Gula Zonen kan man bygga blommor och plantera dem på ängen. I den Blå Zonen startar man sin egen biodlarrobot och ser till att bina göra den bästa honungen.


"WOW Park var min personliga favorit"

Efter en halvdag på Lego House valde familjen friska luften i Wow Park; mängder av aktiva upplevelser fördelade över en yta motsvarande 40 fotbollsplaner.
– Fint väder, klätterställningar och kojor.
– Wow Park var min personliga favorit. Det var som att komma in i en sagovärld bland trädtopparna i skogen, medan man hörde harmoniskt fågelkvitter i bakgrunden. Samtidigt fick vi en liten skön, utmanande adrenalinkick av att åka i slänggungor, långa rutschkanor och studsmatta mellan träden.

Topp 3 enligt familjen Josefson

1. Legos miniatyrvärldar
- Där var vi länge och var helt fascinerade av alla båtar som åkte runt, små lastbilar som skulle parkera i garage, och flygplan som skulle hitta sin gate. Frans och Ebba var som i himlen.

2. Båttur med kända byggnader och jeeptur på zoo
- Våra barn låtsades vara guider och skjutsade runt oss, superkul. Och tänk att de har byggt upp de här djuren av lego!

3. Ninjago World
- Det var bara Frans och min man, men Ninjagovärlden gick hem, inte minst eftersom vi också övernattade i en Ninjagostuga. Lite läskigt men ändå coolt, var Frans betyg.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare