Sök och boka resa

search
Nordjylland
» Våra resmål » Danmark » Jylland » Nordjylland

Nordjylland i Danmark

Enkelt att bila till Nordjylland och Skagen. Rabatt på Stena Lines färjor.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Nordjylland i Danmark

Enkelt att bila till Nordjylland och Skagen. Rabatt på Stena Lines färjor.

Bra hotell, lägenheter eller hus i Skagen på Nordjylland
När du reser till Skagen så rekommenderar vi hotell eller lägenheter i centrum av Skagen eller på något av alla de Feriecenter ligger nära Skagen. Du kan också boka ett semesterhus med Sembo. Är du i Skagen några dagar, så det är skönt att ha huset, hotellet eller lägenheten nära de sevärdheter och aktiviteter som du planerar besöka. Vi har arbetat med hotell och lägenhetsbokning i mer än 30 år och ägs av Stena Line. Så du kan tryggt boka din resa till Skagen med oss.

Det första man lägger märke till, när man närmar sig Skagen, är det starka ljuset. Sedan ser man en storslagen natur med vidsträckta skogar och sanddyner omgivna av hav. Det milda Kattegatt mot det mera barska Skagerak möts vid Grenen.

Målarna var det första turisterna. Det speciella ljuset fascinerade. Det började i mitten av 1800-talet då målarna PS Krøyer, Anna och Michael Ancher samt diktaren och målaren Holger Drachmann var med om att sätta fokus på Skagen. Än idag bor och arbetar många konstnärer här och hämtar inspiration precis som målarna från ”guldåldern”.

Skagen erbjuder en flora av nöjen, kultur, restauranger och mysiga miljöer. Man måste beskåda verk av Skagenmålarna på Skagens Museum. Och kanske äta en fiskmiddag på legendariska Brøndums Hotel, som var ett omtyckt tillhåll för konstnärerna. Solnedgångskiosken kan nog servera en glass vid lämplig tidpunkt.

Sandens och vindens makt kan man uppleva ”live” i Råbjerg Mile. Sanddynerna äter sig in angränsande skog med ca 15 meter per år. Vid ”Den tilsandede kirke” har sanden helt tagit över. Av den gamla kyrkan är sedan 1700-talet endast högsta tornet synligt och är ett sjömärke idag.

Skagen Odde Naturcenter är nordens största upplevelsecentrum med samspelet mellan natur, människa och vetenskap.

Utflyktstips:
Aalborg Zoo 0045-96312929. www.aalborg-zoo.dk
Fårup Sommerland Saltum nära Blokhus. Öppet maj-augusti. 0045-98881600 www.faarupsommerland.dk
Jesperhus i Nykøbing-M. 0045-96701400. www.jesperhus.dk
Nordsømuseet Hirtshals. 0045-98944444. www.nordsoemuseet.dk
Skagen Museum Brøndumsvej 4. Öppet tis-sön. 0045-98446444. www.skagensmuseum.dk Skagen Odde Naturcenter 0045-96790606. www.skagen-natur.dk
Tivoliland Ålborg. Öppet april-aug. Rabatterad entré på Internet. 0045-98111055. www.tivoliland.dk

Skagen är perfekt för en bilsemester
Skagen på Nordjylland är perfekt för bilsemester. Det finns mycket att se och göra på vägen till Skagen och många utflyktsmål. Det är enkelt att bila till Danmark. Bokar du du färja och boende samtidigt så får du 20% rabatt på Stena Lines färjor som går Göteborg-Fredrikshamn och är snabbaste vägen till Skagen.