Sök och boka resa

search
Köpenhamn
» Våra resmål » Danmark » Storstad » Köpenhamn

Köpenhamn i Danmark

Köpenhamn tips om sevärdheter och resor

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Köpenhamn i Danmark

Bra hotell och lägenheter i Köpenhamn När du reser till Köpenhamn så rekommenderar vi hotell eller lägenheter centralt i Köpenhamn. Är du i Köpenhamn några dagar, så det är skönt att ha hotellet eller lägenhet nära och nära de sevärdheter som du planerar besöka. Vi har arbetat med hotellbokning i mer än 30 år och ägs av Stena Line. Så du kan tryggt boka din resa till Köpenhamn med oss.

I "dejlige København" finns oändligt mycket att göra, se och upptäcka. Bara att sitta ned på något av stans mysiga caféer och insupa den välkomnande atmosfären är en spännande upplevelse på din resa. Köpenhamn bjuder på bra shopping, spännande design, ett härligt krogliv och många intressanta museer.

Världens mest fotograferade dam finns i Köpenhamn Statyn Den lille Havfrue, H. C. Andersen skrev äventyret redan 1837, Disney gjorde filmen. Andra äventyr upplever du på Tycho Brahe Planetariet, Zoologisk Have, nöjesparken Bakken och naturligtvis Tivoli. Denna fina park mitt inne i Köpenhamn lockar alla generationer. Nytt i år är ”Himmelskipet”, världens högsta karusell, som ger dig flygkänsla. Spänning på din semester. På Grønnegade och Ny Østergade står gamla korsvirkeshus sida vid sida med nutida arkitektur. Besök museet Den Hirschsprungske Samling med många fina verk av Skagenmålarna.

Magasin du Nord och mycket annat
Exklusiva butiker finns längs "Strøget", Köpenhamns mest välkända gata, vilken sträcker sig från Rådhuspladsen (nära Tivoli) till Kongens Nytorv. Mer plånboksvänliga affärer och flera hotell finns i sidogatorna. Förnämlig design och spännande mode finner du t ex på Kronprinsensgade med många nya designers egna butiker. Danmark är ju annars känt för klassisk tidlös design, som t ex Bang & Olufsens design eller Arne Jacobsens möbler. Field´s ute vid Ørestad är Skandinaviens största shoppingcenter. Här erbjudar vi också flera val av boende. Man når det lätt med tåg eller buss. Fisketorvet ligger mer centralt och rymmer 120 affärer, restauranger och caféer.

Köpenhamn är perfekt för bilsemester Det är enkelt att bila till Köpenhamn för lång weekend. Köpenhamn har massor med sevärdheter och är en mysig stad att besöka på en bilsemester. Delbetala ditt hotell, flyg och färja till Köpenhamn Tänk på att du kan delbetala eller avbetala din resa eller ditt hotell i Köpenhamn med Captum. Du kan dela upp i avbetalningar på din resa i upp till 12 månader.

Smørrebrød och en god øl
_smakar alltid gott till ”frokost” (lunch på svenska). Världsberömda smörgåsar vackert dekorerade med mycket pålägg - mums. (Vår frukost kallar danskarna istället för ”morgenmad”). Annan traditionell dansk mat är fläskstek, frikadeller och stekt sill. Välj gärna en genuin ”kro” på en av dina många resor hit. På Gråbrødretorv ligger Peder Oxe med fint salladsbord och mycket gott från grillen. Mer exklusivt äter du på Flora Danica på Bernstorffsgade och på restauranger inne i Tivoli. Mest ”hygge” (trivsel) finner du nog nere i Nyhavn, som erbjuder brett restaurangutbud och boende i verkligt trevlig miljö. I Köpenhamn finns annars hela världens kök representerat.

Alltid något kul på gång
På Nørrebro ligger ny hot cocktailbar Oak Room. Öl är ett måste här i Danmark. På Nørrebro Bryghus får du höra om öltillverkning och olika smakvarianter. På Østerbro finns Park Café och nattklubb med flera dansgolv i vackra lokaler med ljuskronor och marmorpelare. Nattklubben Rust på Nørrebro, Pumpehuset och Copenhagen Jazzhouse är några ställen för konserter. Köpenhamns nya operahus och Det Kongelige Teater är för klassisk musik.
SEMBO GILLAR - Ta vattenvägen med ”Havnebussen” från Den lille Havfrue till Operan, Nyhavn och Det Kgl. Bibliotek.
- Café Bodega är ett bra ställe för brunch och dj med lounge-stämning på kvällen.
- Besök Bakken på din semester strax utanför Köpenhamn. Stor nöjespark med kul attraktioner, restauranger och underhållning.
- Café Dan Turell ligger nära Strøget och Nyhavn. Café Bang & Jensen är mysigt och lite annorlunda och ligger på Istedgade. www.danturell.dk www.bangojensen.dk