Våra resmål » Egypten

Sök och boka resa

search

Egypten

Är du ute efter en oförglömlig kulturell upplevelse, äventyr i öknen, samt sol och bad? Då ska du åka till Egypten. Här erbjuds intressant och spännande historia som sträcker sig flera tusen år f. Kr. till den antika tiden med bland annat de berömda pyramiderna som är en av världens sju underverk. Förutom historia och sevärdheter är Egypten en riktig semesterdestination för sol och bad. Egypten består till största del av öken och under våren är det vanligt att sandstormar förekommer, så då får du bara tömma skorna lite oftare på sand. Eftersom Egypten ligger i öknen blir det riktigt varmt under sommarmånaderna och temperaturen kan ligga på över 40 grader så att åka under vintermånaderna är att rekommendera då temperaturen är mer behaglig.

Populära semesterdestinationer

Den mest populära semesterdestinationen i Egypten är Hurghada som bjuder på mycket sol och bad. Om du gillar att dyka är Hurghada en perfekt plats då här finns några av världens bästa dykplatser med vackra korallrev och fiskar. Här finns en mängd olika vattensporter om du vill kombinera lata dagar på stranden med lite aktiviteter. Du kan bland annar köra vattenskoter, kitesurfa, vindsurfa och hyra en trampbåt.

Är du sugen på shopping ska du åka till Downtown som har massor av affärer och lokalbefolkningen är väldigt tillmötesgående mot turister. Tänk på att ta dig god tid på din shoppingrunda för det är lätt hänt att det tar längre tid i varje butik än vad du har tänkt dig då försäljarna gärna vill visa upp sin butik för dig och det är inte ovanligt om du blir bjuden på en kopp te. Det är helt okej att bara titta i butikerna och skulle du säga att du kommer tillbaka och sedan gör det är det inte helt ovanligt att försäljaren redan packat ihop och lagt undan varan till dig. Glöm inte att pruta vilket anses som lite av en sport i Egypten och du kan pruta ner priset ganska mycket utan att det anses som skamligt. Egypten är känt för sitt bomull så exempelvis handdukar och badlakan är väldigt prisvärt med bra kvalité. Andra saker som smycken, parfymer och vattenpipor är populärt att köpa och vattenpipor finns på de flesta cafeér och restauranger som du kan beställa in. Vill du få syn på kameler behöver du inte leta för de finns överallt på gatorna oftast tama och tillsammans med sin ägare. Förutom Downtown finns det basarer lite överallt som säljer exempelvis souvenirer. Andra populära semesterdestinationer som vi erbjuder i Egypten är El Gouna och Sharm el-Sheikh.

En resa tillbaka i tiden

Din semester i Egypten är inte fulländad förrän du besökt huvudstaden Kairo och sett pyramiderna och Sfinxen. Det går arrangerade bussturer hit som du kan boka på ditt hotell eller innan avresa och bussen hämtar samt lämnar på hotellet. En bussresa till Kairo tar en hel dag men det är väl värt att lägga en av dina semesterdagar till att åka hit för att få se dessa spektakulära sevärdheter. Som turist kan du gå in i den största pyramiden nämligen Cheopspyramiden, men var förberedd på att det är trånga gångar och se upp var du går. Du får inte glömma ett besök på Egyptiska museét där du bland annat kan få se faraon Tutankhamuns mask i guld och andra fantastiska skatter från forntida Egypten. Det finns en mängd olika sevärdheter i Egypten som är värda ett besök som Konungarnas dal, Luxortemplet, Citadellet i Kairo och mycket mer.

[Hotell i Egypten] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Egypten, Egypten&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True) hjälper vi dig gärna med och det finns allt från lyx till budget med möjlighet till stort poolområde, spa, all inclusive, nöjespark och mer därtill.

Flyg till Egypten: Ca 5 timmar. Valuta: EGP (Egyptiskt pund). Språk: Arabiska. Tidsskillnad: 2 timmar. Visum: Krävs för att resa till Egypten.

Läs mer

Dölj

Visa karta