Sök och boka resa

search
Avoriaz
» Våra resmål » Frankrike » Alperna » Avoriaz

Avoriaz i Frankrike

Avoriaz och Châtel - skidåkning i två länder under din semester

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Avoriaz i Frankrike

Välkommen till en unik ort speciellt anlagd för utförsåkning. Avoriaz och Chatel är del av skidområdet Portes du Soleil, som länkar samman 14 skidorter med 650 km pist i två länder. Skidåkningen i området är oändlig och det finns knappt ord för den naturupplevelse man befinner sig mitt uppe i. Här har backarna utsikt över Mont Blanc, Dent du Midi och Genèvesjön, bra förutsättningar för en lyckad skidresa

Avoriaz.

På imponerande 1 800 meters höjd ligger Avoriaz som har utbudet av en större stad men är mysig som en liten by. I byn är bilarna ersatta med häst och släde och från boendet är det bara några stavtag till backarna. Nöjeslivet i Avoriaz kan erbjuda något för alla, kompisgänget som vill ha party men även familjer som söker en något lugnare semester.

Vad gäller skidåkningen är Avoriaz himmelriket – bara fantasin sätter gränser. Off pist-åkningen är relativt lättillgänglig och på senare år har mycket krut lagts på olika terrängparker, som lockar snowboardåkare från hela världen.

Avoriaz har själv 70 km pist och 36 liftar. 6 st pister är svarta, 15 st röda och 24 st blå.

Chatel.

Sembo har även boende i Chatel, som är en charmig och genuin alpby med bevarad arkitektur. Byn har en skön avkopplad atmosfär och passar likväl för er som vill resa på tu man hand, med familjen eller med vänner - kort och gott finns här något för alla. Dessutom har Chatel en lägre prisnivå än Avoriaz. Från Chatel tar man sig med kabinbana upp till Avoriaz för att starta sin skiddag.

För Chatel finns lokalt liftkort för € 144, barn 108. Familjerabatt erbjuds.

Interaktiv pistkarta

Skidområdet (Avoriaz): http://www.avoriaz.com/ski-holidays/snowsports/pistes-map.php

Skidområdet (Chatel): www.chatel.com/ftpclient/pdf/planpisteschatel.pdf

Resetips

Hit är det enkelt att ta sig med bil, vi vill bara göra dig uppmärksam på att Avoriaz är bilfritt. Vid ankomst möter en orts-guide upp och hjälper till med parkering och transport till boendet. Väljer du flyg är Genèves flygplats närmast och därifrån kan vi ordna hyrbil. Det går även direktbussar från flygplatsen www.altibus.com.