Sök och boka resa

search
Chamonix
» Våra resmål » Frankrike » Alperna » Chamonix

Chamonix i Frankrike

Chamonix – skidåkarnas semsterparadis

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Chamonix i Frankrike

Chamonix har varit en central ort för alpinister i 200 år. Den vackra omgivningen och Mont Blanc gör Chamonix-dalen till en av världens mest besökta platser för dem som vill komma åt den ultimata naturupplevelsen under sin semester

Chamonix kan låta extremt, men låt dig inte avskräckas. Här finns något för alla! Chamonix-dalen har sex separata skidområden med varierad svårighetsgrad. Le Tour är ett fint område med öppna breda backar och i Le Brèvant/Flégère hittar du långa härliga pister på den soliga sydsluttningen.

Chamonix

Staden med sin genuina alpbebyggelse, sitt myllrande folkliv, affärer, caféer , bra boende och restauranger är något utöver det vanliga. Här finns gott om aktiviteter för den som vill testa något annat än skidåkning för en dag. Vad sägs om paragliding, isklättring eller varför inte helt enkelt bara koppla av en dag med shopping eller på det fina badhuset.

"Vi törs lova att du åker härifrån flera erfarenheter rikare och med ett leende på läpparna”.

Les Houches

Les Houches är den första byn du kommer till när du kör in i Chamonixdalen. Här är skidåkningen familjeanpassad och aktiviteterna många. De senaste åren har skidsystemet byggts ut så att du idag har att göra flera dagar för att prova alla backarna. Här finns all tänkbar service vad gäller restauranger och affärer.

Argentiére

Byn ligger nästan längst in i dalen ovanför Chamonix stad. Härifrån går den stora kabinbanan upp till Les Grands Montets och det är här du hittar mycket av den utmanande skidåkningen. I byn råder en skön och avslappnad stämning och du finner många mindre affärer och restauranger.

Skidåkartips

Ett måste för den som är lite äventyrlig under skidsemestern, är att åka upp till Aiguille du Midi som ligger på 3842 meters höjd. Här har du en alldeles enastående utsikt över Mont Blanc massivet - närmare himlen än så här är svårt att komma! Har du sedan bokat en guide väntar en oförglömlig off-pist t ex ner genom dalen Vallée Blanche. Skidåkningen i sig är inte speciellt avancerad utan en normalgod skidåkare klarar sig gott. Naturupplevelsen är däremot desto mer spektakulär.

Interaktiv pistkarta

Hela skidområdet: http://world.chamonix.com/img/bigplanpistes.jpg

Varje område: http://www.chamonix.com/page.php?page=22&r=domaines_skiables&ling=en

Resetips

För dig som vill ha en bilsemester, till Chamonix är det enkelt att ta sig med egen bil, vägarna är fina hela vägen upp till byn. Väljer du att flyga rekommenderar vi Genèves flygplats och därifrån hjälper vi dig gärna att hyra en bil. Det går även lätt att ta bussen (ca 2 tim) direkt från Genèves flygplats www.altibus.com eller www.chamonix-transfer.com. Se bara till att ha god tidsmarginal till flyget på hemresan. Det går även tåg till Chamonix www.sncf.com.