Sök och boka resa

search
Tre Dalarna - Courchevel
» Våra resmål » Frankrike » Alperna » Tre Dalarna - Courchevel

Tre Dalarna - Courchevel i Frankrike

Courchevel i Les Trois Vallées - del i världens största sammanhängande skidsystem.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Tre Dalarna - Courchevel i Frankrike

330 markerade pister och nästan 600 km utför gör en skidåkare salig. Med åtta toppar över 3 000 m och sex glaciärer, erbjuder skidområdet i de tre dalarna skidåkning för alla, nybörjare såväl som experter. De tre dalarna består av Val Thorens, Courchevel, Méribel, Les Ménuires och Brides-les-Bains, alla sammanbundna av detta gigantiska liftsystem som är förvånansvärt överskådligt, väl skyltat och mycket enkelt att ta sig runt i.

Sembo erbjuder boende i alla fem trevliga orter till din skidresa. Courchevel är en av dessa.

Courchevel ( 1300-1850 m ö h)

Byn består av 4 olika byar med samma namn, belägna på olika höjd. Mellan byarna kommer du snabbt och enklet med kabinbana och sittlift. Courchevel 1300 - har sin diskreta charm. Härligt genuin bergsby med hus, chalets och trånga gator där bylivet går sin stilla lunk. Härifrån kan du åka direkt upp till byn på 1800 m öh. Courchevel 1550 prisvärd och familjevänlig. Missa inte kälkbanan som börjar i byn ovanför och slutar här - lika kul för stora som små. Härifrån kommer du snabbt upp till byn på 1850. Courchevel 1650 är också populär bland barnfamiljer. Här brukar vara solsäkert och övervägande del av backarna är lätta och medelsvåra. Här finns också ett bredare utbud av after ski än i de övriga byarna. Courchevel 1850 är kronjuvelen. Här hittar du de dyrare hotellen, finare restaurangerna. och ett internationellt inspirerat nattliv.

Pistkartor

Skidområdet: www.les3vallees.com/on-a-large-scale/ski-map.60/

Resetips

Väljer du att flyga rekommenderar vi Genèves flygplats och därifrån hjälper vi dig gärna att hyra en bil. Det går även lätt att ta bussen direkt från Genèves flygplats www.altibus.com eller www.gva.ch. Se bara till att ha god tidsmarginal till flyget på hemresan.