Sök och boka resa

search
Val d´Isere - Tignes
» Våra resmål » Frankrike » Alperna » Val d´Isere - Tignes

Val d´Isere - Tignes i Frankrike

Val d’Isère - en unik och magisk plats för semester

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Val d´Isere - Tignes i Frankrike

I Val d’Isere och Tignes hittar du allt som behövs för en lyckat skidresa - atmosfär, tradition och ett av franska Alpernas bästa skidsystem. Här har det turistats på skidor sedan 30-talet och man vet verkligen hur man får gäster att känna sig välkomna.

Gammal eller ung, rutinerad eller glad amatör – ingen kommer härifrån utan fina skidåkarminnen för livet. Systemet som kallas Espace Killy, sammanflätar de två skidorterna Tignes (2100 möh) och Val d’Isère (1850möh). Smidigt tar du dig runt i det välskötta skidsystemet under din skidsemester och hittar det just du är ute efter. Runt om Solais bygger du upp självförtroendet i glassiga pister och till Le Fornet drar du för att hitta offpiståk i skogen. Du kan köpa liftkort som gäller i hela området och fritt åka mellan dem. Tänk dock på att börja tidigt på dagen om du vill ta dig från ena änden till den andra - det är enormt stort. På en vecka får du garanterat ligga i om du vill åka i varenda backe. Här finns allt från glaciär- till skogsåkning!

Val d’Isère är byggd kring en gammal medeltida stadskärna, med kyrkan från 1200-talet och charmiga små stenhus med snidade trädetaljer. Det är ingen stor ort, men det ryms en uppsjö av riktigt bra restauranger, som serverar allt från vällagade, lokala specialiteter till ett mer internationellt kök och bra boende. Kvällen behöver inte sluta efter middagen, nöjeslivet bjuder allt du kan önska. Flera barer är värda ett besök och sedan väntar nattklubben. Kanske går du hellre på en bio, simmar lite, åker skridskor eller sportar lite till, det finns goda möjligheter till detta också. Val d’Isère är helt enkelt en skidort med oändliga möjligheter.

Tignes byggdes först i slutet av 50-talet men genom att använda trä och natursten lockar dagens Tignes med den ursprungliga charmen. Byn är uppdelat i två områden båda med omedelbar access till backarna Le Lac och Val Claret. Le Lac ligger lite lägre ned och Val Claret lite högre upp. Tignes som Vald’Isère har ett bra utbud med restauranger och barer men Tignes är lite lugnar än Val d’Isère.

Skidåkartips

En lagom utmaning hittar du kring Bellevarde-toppen där skidåkningen är varierad, med mest röda och svarta backar. Tignes glaciärer bjuder på fin kall snö och från La Grand Motte hittar du flera, långa lite brantare backar. Le Fornet som vi nämnde tidigare erbjuder fin skogsskidåkning och en fin offpist-tur hittar man också från toppen av L’Aguille Percee ner till 3-sekundersbyn Tignes Les Brevieres. Om det är en solig dag är det ett hett tips att sitta ner på någon av byns mysiga restauranger och njuta av en lång lunch i solen.

Interaktiv pistkarta

http://www.valdisere.com/fr/glisse/domaineskiable/planpistes_popup.php

Resetips

Väljer du att flyga rekommenderar vi Genèves flygplats och därifrån hjälper vi dig gärna att hyra en bil. Det går även lätt att ta bussen direkt från Genèves flygplats www.altibus.com. Se bara till att ha god tidsmarginal till flyget på hemresan.