Sök och boka resa

search
Eguisheim
» Våra resmål » Frankrike » Alsace » Eguisheim

Eguisheim i Frankrike

Vad sägs om att åka på semester till Alsaces Eguisheim?

Eguisheim i Frankrike

Eguisheim har i anseende att vara en av de vackraste byarna i Frankrike. Utanför byn ligger de lummiga vinodlingarna som ett vackert täcke över fälten. Här kan du åka på vinprovning på några av de många vingårdarna eller besöka någon trevlig gårdsrestaurang och äta traditionella rätter.

Eguisheim är beläget i området Haut-Rhin i Alsace i nordöstra Frankrike och är mest känd för sina kvalitativa Alsaceviner. Stadens centrum är ett populärt resmål. Hit åker folk från hela världen på semester, dels för att Alsace "vinrutt" passerar staden men också för att Eguisheim är med i Les Plus Beaux Villages de France. Enligt föreningen Les Plus Beaux Villages, vilket har i uppgift att välja ut de mest sevärda orterna i Frankrike, har Eguisheim valts till en av de vackraste.

Byn har en lång historia vilket man kan lägga märke till i byggnadernas arkitektur - korsvirke, ljusa fasader och spetsiga tak. Gatorna av kullersten och torget Saint-Leon Square är smyckat med underbara blomsterarrangemang. Orten har faktiskt också vunnit nationella och europeiska utmärkelser; the National Grand Prix of flowering år 1989, samt vunnit guld i the European Entente Florale år 2006.

Château Saint-Léon, byggt mellan 1000- och 1100-talet, är en vacker sevärdhet i hjärtat av byn. Slottet blev 1903 utnämnd till "monument historique" av det franska kulturministeriet. Ett absolut måste att besöka på din semester.

Något som passar perfekt för barnfamiljer, är att åka till Cigoland - Parc des Cigognes et Attractions, i Kintzheim ca 30 km utanför Eguisheim. En nöjesplats med flera karuseller, en cirkus samt flera hästar, lamadjur och åsnor - som barnen kan klappa.