Sök och boka resa

search
Mulhouse
» Våra resmål » Frankrike » Alsace » Mulhouse

Mulhouse i Frankrike

Vad sägs om en weekendresa till Mulhouse? Här kan du kombinera stadens rika konst- och kulturliv med dagsutflykter till vingårdarna i Alsace.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Mulhouse i Frankrike

Mulhouse är en stad och kommun i Haut-Rhin området, i Alsace regionen, i Frankrike. Från Schweiz och Tyskland till Mulhouse åker du med bil på mindre än en timme med närhet till härliga vingårdar och vinodlingar. Mulhouse är ett resmål värd att besöka, antingen som en weekendresa eller som en plats att stanna till vid och spendera några dagar under din bilsemester genom den norra delen av Alsace. Du kan också använda Mulhouse som utgångspunkt, hyra en bil eller välja lokaltrafik, för dagliga utflykter till landsbygden. Utanför staden kan du uppleva lugnet bland de lummiga vinodlingarna, gå på vinprovningar och äta goda, traditionella rätter från inhemska gårdsrestauranger.

Populära museum

Mulhouse är bl.a. känd för sin konst- och kultursatsning, vilket kan avspeglas i de många populära och berömda museer som finns här. Musée National de l’Automobile (även kallad Cité de l’Automobile) och Musée Français du Chemin de Fer (även kallad Cité du Train) är de största bil- och järnvägsmuseerna i Europa och ligger centralt i Mulhouse. På bilmuseet (Cité de l’Automobile) finns en imponerande samling av gamla fordon, som kan vara intressant för både barn och vuxna att titta på.

Ctre Historique Ouest

Staden är även känd under smeknamnet "Den franska Manchester", eftersom Mulhouse dels har samma industrihistoriska bakgrund som Manchester. Du kan få en inblick i stadens historia och uppbyggnad genom ett besök i den äldsta stadsdelen Ctre Historique Ouest. Här finns flera vackra byggnader, t.ex. rådhuset och renässansbyggnaden Hôtel de Ville - Musée Historique. Den byggdes på mitten 1500-talet och Michel de Montaigne beskrev byggnaden då som ”Ett fantastiskt gyllene palats" ("Palais magnifique et Tout doré"). På samma torg, Place de la Réunion, hittar ni den gotiska kyrkan Temple Saint-Étienne med sin fantastiska arkitektur. I området hittar du många charmiga och trevliga caféer, restauranger och butiker att besöka.

Parc Zoologique et Botanique

På andra sidan kanalen Canal du Rhône au Rhin och inom promenadavstånd från Ctre Historique Ouest ligger den Zoologiska och Botaniska trädgården (Parc Zoologique et Botanique). Denna park har en stor samling exotiska växter och växter med franskat ursprung och är ett hem för mer än 1200 djur från 190 olika djurarter. Parken arbetar med ett program för uppfödning av hotade djurarter och har därför sällsynta sibiriska tigrar och madagaskiska lemurer som lever sida vid sida med mer vanliga djurarter som papegojor, pytonormar, vargar och sjölejon.