Sök och boka resa

search
Strasbourg
» Våra resmål » Frankrike » Alsace » Strasbourg

Strasbourg i Frankrike

Res på semester till ”Europas huvudstad” Strasbourg och upptäck det historiska kvarteret Petite France.

Strasbourg i Frankrike

Strasbourg är huvudstad i Alsace regionen i östra delen av Frankrike och gränsar till Tyskland och staden Kehl. Mellan Strasbourg och Kehl rinner floden Rhen där flera broar knyter samman de båda städerna.

Området har en lång bakgrund som sträcker sig innan romartiden med flera historiska strider och fredstider. De högresta brosystemen mellan Frankrike och Tyskland är en symbol från denna tid då staden var en viktig knutpunkt för fransk och tysk kultur. Idag är Europaparlamentet, Europarådet, Eurokåren och Europadomstolen strategiskt placerade i Strasbourg, vilket gör att staden även kallas "Europas huvudstad".

Barrage Vauban (eller Vauban Dam) är en fördämning vid floden L´ll. Från byggnadens takterrass har du en fantastisk utsikt över Pont Couverts broar och de gamla kvarteren Petite France i Grande Île. Byggnaden är klassad till att vara ”monument historique” och är en populär turistattraktion i staden. Ett mer ovanligt men bekvämt sätt att skåda fördämningen, bron och flera andra av stadens sevärdheter, är genom att åka sightseeingbåt. Den guidade båtturen tar dig då via kanalen från Historiska museet (Musée historique de Strasbourg), förbi de vackra, gamla byggnaderna i innerstaden Grande Île och vidare ut mot parlamentsbyggnaden Parlement Européen och Europadomstolen där båten sedan vänder om och åker tillbaka till sin utgångspunkt. Du har då möjlighet att se bl.a. Pont Couverts, Barrage Vauban, Église Saint-Jean de Strasbourg, Palais du Rhin, Opéra National du Rhin och Eglise Saint Paul.

Till fots har du möjlighet att se den mycket populära turistattraktionen: Cathédrale Notre Dame de Strasbourg. En centralt belägen katedral, intill Musée des Beaux-Arts och nära till exklusiva butiker samt fina restauranger. Katedralen är i romansk och gotisk stil från 1015 och vackert dekorerad med statyer, glasmålningar och fresker.

Strasbourg är ett perfekt resmål för en weekendresa eller att stanna till vid, på en genomresa i Europa. Här kan du stanna några dagar och uppleva den romantiska staden. Upptäcka historiska sevärdheter, gå på trevliga caféer, restauranger, barer och pubar.