Sök och boka resa

search
Montignac
» Våra resmål » Frankrike » Aquitaine » Montignac

Montignac i Frankrike

Från den gamla pittoreska byn Montignac, vid floden La Vézère, kan du enkelt ta dig till Lascauxgrottan för att se de berömda grottmålningarna.

Montignac i Frankrike

I sydvästra Frankrike ligger Montignac. Området är mest känd för Lascauxgrottan (eller Grotte de Lascaux II) med fantastiska grottmålningar från 17 000 till 15 000 f.Kr. Grottan ligger i Vézèredalen i Dordogne, ca 25 km från Montignac. Lascauxgrottan är med på världsarvslistan och målningarna föreställer bl.a. vildhästar, renar, hjortar och stäppbisonoxar. Även mer symboliska figurer och geometriska mönster förekommer. Målningarna är vackert målade i djupröd, rik ockra och svart färg.

Det du kommer lägga märke till först, när du anländer i Montignac, är floden La Vézère med dess vackra stenbro från 1766 och hus med utsmyckade balkonger placerade längsmed floden. Det är populärt att vandra vid floden och vidare genom byn. På vägen finns flera stora sevärdheter och vackra byggnader att stanna och titta på. I centrum (på Rue du Quatre Septembre) ligger Chapelle Saint-Jean-l’Évangéliste - ett kapell från 1200-talet. Intill ligger turistbyrån och i samma byggnad hittar du en exklusiv hantverksaffär.

En annan intressant sevärdhet är Couvent des Clarisses. Ett gammalt kloster från 1700-talet med enastående utsikt över floden och hustopparna från översta våningen. Château de Montignac är ett slott i regionen som även det är värt att besöka. De flesta byggnader på Rue de la Pegerie är från 1300-talet med fantastiska träkonstruktioner. På denna gata, i hus nr 1, sägs ha tillhört Jeanne d'Albret (Johanna III), mor till frankrikes kung Henri IV.

På din promenad genom byn hittar du också flera trevliga pubar, barer och restauranger - där du kan stanna och ta en paus - dricka närproducerat vin och äta lokala delikatesser.