Sök och boka resa

search
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Pau i Frankrike

Staden är berömd för sina vackra vyer, sina historiska byggnader, sin bra shopping och sina vackra trädgårdar - flera i engelsk stil. Till Pau kan du tillbringa hela din semester, stanna till vid under din genomresa i Frankrike eller åka till över en weekendresa. Med Sembo kan du hitta ditt idealboende, att övernatta på, under ditt besök i Pau. Vi har flera hotell, lägenheter och villor, för dig att välja mellan.

Pau är en stad i sydvästra Frankrike och är huvudort i Pyrénées-Atlantiques, i Aquitaine regionen. Du hittar detta guldkorn i hjärtat av det forna Béarn, 10 mil från Atlanten, 5 mil från Spanien och i gränsen till floden Gave de Pau.

Det finns flera teorier om att denna plats var ockuperad under gallo-romerska tidsperioden och det var först i början av 1200-talet som Pau användes som namn för denna ort. Staden, med sin långa historia, är känd för sitt arkitektoniska och kulturella arv. Ett bevis på detta är slottet, som lät byggas runt 1100-talet, med avsikt att hålla inkräktare borta. Idag är byggnaden en populär turistattraktion och ett stadsmärke för Pau.

Boulevard des Pyrenees är en bred aveny med byggnader längs ena sidan av vägen och med floden Gave de Pau och dalen Jurançon längs andra sidan. Boulevarden har flera utkiksplatser där du kan stanna och beundra panoramautsikten över Pyrenéernas snötäckta bergstoppar. Likaså över den lummiga dalgången i Jurançon. Det sägs att Pau har världens vackraste inlandsutsikt, vilket man verkligen förstår vid en promenad på Boulevard des Pyrenees.

Ett sätt att ta en kort paus från det pulserande stadslivet är att besöka parken Beaumont som ligger strax intill Palais des Congrès. Parken är underbart grönskande, där du kan hitta din egen skuggplats under ett av de 100 år gamla träden som växer där. Annars rekommenderas en dagsutflykt till stadens utkant. Här väntar lummiga vinodlingar, välskötta golfbanor och det vackra landskapet, för dig att utforska.