Sök och boka resa

search
Saint-Jean-de-Luz
» Våra resmål » Frankrike » Aquitaine » Saint-Jean-de-Luz

Saint-Jean-de-Luz i Frankrike

Fiskeby med charm och fina stränder

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Saint-Jean-de-Luz i Frankrike

St Jean de Luz ligger i Frankrikes sydvästra hörn, mellan Biarritz och spanska gränsen. Detta är en liten pittoresk fiskeby som blivit en populär tillflyktsort för soltörstande fransmän. Här finner du ett litet charmigt centrum med butiker och restauranger och en livlig hamn med både fiske- och fritidsbåtar. På andra sidan floden Nivelle ligger grannbyn Ciboure som också har ett litet trevligt centrum. De båda byarna är praktiskt taget sammanväxta och förbinds med en bro.

I både Ciboure och St Jean de Luz finns fina långgrunda sandstränder. Barnvänliga stränder finns också i Hendaye, som ligger alldeles på gränsen mot Spanien ca 14 km söderut.

Dramatisk kust

Inom nära räckhåll reser sig Pyrenéerna med sina lantliga byar och vackra landskap. Längs denna bildsköna kust varvas dramatiska klippor med härliga, långsträckta sandstränder. Atlantens enorma vågor slår mot stränderna, vilket lockar till sig surfare från hela världen. Det finns också goda möjligheter till att spela golf, tennis, rida och segla.

Många utflyktsmöjligheter

På nära håll ligger den eleganta badorten Biarritz som blivit en mötesplats för Europas vågsurfarelit. Den charmiga grannstaden Bayonne har en äldre stadskärna med en lantliga charm och är på många sätt en kontrast till jet-set-staden Biarritz. Gör också en utflykt till Spanien – den vackra staden San Sebastian ligger bara tre mil bort.