Sök och boka resa

search
Blois
» Våra resmål » Frankrike » Centre » Blois

Blois i Frankrike

Om du vill åka på semester till en plats som utlovar flera nöjen och aktiviteter, åk till Bois.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Blois i Frankrike

Blois är huvudstad i Loir-et-Cher regionen, i centrala Frankrike, och ligger mellan städerna Orléans och Tours, ca 60 km åt vartdera håll. Staden är anlagd på en höjd med branta, slingrande vägar. Här genomskärs staden av den vackra floden Loires.

I centrum erbjuds bra shopping, fina restauranger, stora museum, häpnadsväckande sevärdheter, historiska byggnader och allt som stadslivet hör därtill. Ca 10 km söder om centrala Blois ligger Forêt de Russy (eller Forêt Domaniale de Russy). Ett område med tät härlig skog där flera möjligheter till aktiva äventyr väntar. Här kan du vandra i den vackra naturen eller besöka slottet Château de Beauregard. I Blois kan du därför uppleva både den höga stadspulsen och lugnet i naturen.

Om du vill besöka museum finns det flera sådana i staden. Ett av dessa är Maison de la Magie Robert-Houdin (The House of Magician Robert-Houdin). Det är det enda offentliga museet i Europa som innehåller samlingar av magi och en plats för permanent scenkonst. Museets utställningar är direkt kopplade till den franska trollkonstnären Jean-Eugene Robert-Houdin.

Staden är mest känd för sitt renässansslott Château Royal de Blois som ligger i hjärtat av Blois. En 1700-tals bro sträcker sig över Loirefloden till slottet . Byggnaden har en gång i tiden varit ockuperad av kung Ludvig XII och totalt har den husat 7 kungar och 10 drottningar. Slottet innehåller idag bl.a. historiska museet och konstmuseet och på sommaren anornas det olika utställningar och festivaler här.