Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Antibes Juan-les-Pins
Antibes Juan-les-Pins

Antibes Juan-les-Pins i Frankrike

När du vill uppleva det bästa av Franska Rivieran på din semester - välj Antibes

Sök och boka resa

search

Antibes Juan-les-Pins i Frankrike

Antibes och Juan-les-Pins är några av våra mest efterfrågade sommarresmål. Eftersom orterna idag i princip är helt hopväxta, erbjuder de tillsammans ett rikt kulturliv, fina stränder, god mat och bra nattliv. En resa till Antibes och Juan-lens-Pins över en weekend eller vecka är onekligen en komplett upplevelse av en semester på Franska Rivieran. Flyg hit med Sembo och bo på något av våra hotell. Vi erbjuder ett stort utbud av hotell och semesterlägenheter på Franska Rivieran.

Antibes har en pittoresk äldre stadsdel med mysiga gränder, många trevliga restauranger, små butiker och ett berömt Picassomuseum. Staden har också flera fina långgrunda sandstränder som i konmbination skapar många anledningar att resa hit. Intill stadskärnan finns även Franska Rivierans största småbåtshamn. Utanför Antibes ligger det kända delfinariet Marineland som bjuder på shower med delfiner, hajar och späckhuggare. Intill finner du Franska Rivierans största vattenland ”Aqua-Splash” - sannolikt barnens favoriter på kommande semester.

På andra sidan Cap d´Antibes ligger badorten Juan-les-Pins som är den modernare av de båda städerna. Juan-les-Pins har några av Franska Rivierans längsta och bredaste sandstränder som sträcker sig längs hela halvöns västra sida. I Juan-les-Pins finns även ett hett nattliv som lever upp under juli och augusti.

Vi erbjuder boende i såväl Antibes som Juan-les-Pins, på både hotell och i semesterlägenhet. Oavsett vilken av de båda orterna du väljer att bo i, har du gångavstånd till det mesta. Mellan Antibes centrum till Juan-les-Pins är det 15-20 minuters promenad (ca 2 km). De allmänna kommunikationerna från både Antibes och Juan-les-Pins är mycket goda varför resmålen lämpar sig väl för dig som reser utan bil. Du tar dig enkelt med tåg eller buss till andra Rivieraorter såsom Nice, Cannes och Monaco.