Sök och boka resa

search
Cannes
» Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Cannes

Cannes i Frankrike

Cannes hotell, lägenheter, flyg och bilsemester. Tips om Cannes

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Cannes i Frankrike

Cannes är för många ett självklart val för en resa till Franska Rivieran. Trots den mängd besökare varje år är det fina med Cannes att staden ändå lyckats bevara sin småstadscharm. Flyg med oss och välj något av våra hotell eller semesterlägenheter i Cannes och upplev den berömda staden du med. Vi erbjuder både hotell och semesterlägenheter i Cannes och på Franska Rivieran.

Bra hotell, lägenheter eller hus i Cannes
När du reser till Cannes så rekommenderar vi hotell eller lägenheter nära stranden Cannes eller på något av alla de lägenhetshotell ligger nära Cannes. Du kan också boka ett semesterhus med Sembo. Är du i Cannes några dagar, så det är skönt att ha huset, hotellet eller lägenheten nära de sevärdheter och aktiviteter som du planerar besöka.

Budget eller lyx i Cannes?
Prisvärda kläder på Zara eller en Dior för tusentals kronor? En billig kopp kaffe på kvartersfiket eller en ruinerande gourmetmiddag på någon av kändiskrogarna? Du bestämmer själv och det är det bästa med Cannes - en resa hit passar alla plånböcker. Även boende erbjuder vi i alla kategorier. Oavsett om du föredrar ett högklassigt hotell eller en bekväm semesterlägenhet, finner du hos oss det du söker.

I Cannes får du en genuin semester i sann Franska Rivieran-anda. Cannes centrum präglas av butikstäta gågator och torg med mysiga uteserveringar. I gamla stan klättrar gränderna dramatiskt uppför mot tornet ”La Castre”. Det finns gott om restauranger i Cannes med olika inriktningar och prisklasser.

Längs ”Croisetten” njuter du av havsbrisen under de ljumma kvällarna. Det är också längs den här berömda strandpromenaden som världens mest kända filmstjärnor möts under filmfestivalen i maj varje år.

Fina sandstränder
Stränderna i Cannes är sandiga och breda. Inne i Cannes centrum finns många privata strandavsnitt som oftast tillhör något av de större hotellen. Här betalar du en inträdesavgift som inkluderar solstol och tillgång till omklädningsrum och duschar. Det finns också allmänna strandavsnitt som är avgiftsfria. Om du tar dig lite utanför centrum, t ex mot Cannes-la-Bocca, blir de allmänna strandavsnitten både längre och bredare vilket ger mindre trängsel.

Många utflyktsmöjligheter
Från Cannes finns utmärkta kommunikationer med tåg eller buss till flera av Franska Rivierans besöksvärda städer. Gör en dagsutflykt till Nice eller St Raphaël och passa på att besöka furstendömet Monaco.

Cannes är perfekt för en bilsemester
Cannes är perfekt för bilsemester. Det finns mycket att se och göra på vägen till Cannes och många utflyktsmål. Många kombinerar Cannes med Disneyland® Paris. Det är enkelt att bila i Frankrike. Bokar du du färja och boende samtidigt så får du 20% rabatt på Stena Lines färjor. Göteborg-Kiel, Trelleborg-Rostock och Trelleborg-Sassnitz är bra vägar till Europa.

Är du på bilsemester blir möjligheterna och flexibiliteten ännu större. På närmare håll finns konstnärsbyarna Biot och St Paul de Vence att besöka. I Grasse kan du besöka en parfymfabrik och sedan sätta dig på något av den gamla stadens caféer.

VI GILLAR
- ”Shoppa loss” på Rue d’Antibes. Här finns några av Franska Rivierans bästa skoaffärer.
- Gör en utflykt till Lérinsöarna. De två öarna ligger alldeles utanför Cannes och du tar dig dit med båt som avgår från hamnen, intill Festivalpalatset.
- Ta med barnen till Marineland – det stora delfinariet som ligger utanför Antibes, ca 15 km från Cannes.
- Lär dig allt om parfymer – Besök Fragonards parfymfabrik i Grasse, 20 norr om Cannes.

Delbetala ditt hotell, lägenhet och resa till Cannes
Tänk på att du kan delbetala eller avbetala din bilsemester, flyg eller ditt hotell till Cannes med Captum. Du kan dela upp i avbetalningar på din resa i upp till 12 månader.