Sök och boka resa

search
Hyères
» Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Hyères

Hyères i Frankrike

Medeltidsstaden som aldrig går ur mode

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Hyères i Frankrike

Hyères känner några till som staden som arrangerar en av Frankrikes största modefotomässor. Andra har kanske redan haft turen att besöka denna charmiga, gamla stad som ligger längs den sköna kusten i Provence. Har du ännu inte det, har du nu möjligheten att upptäcka denna semesterpärla.

Kvällspromenader i gamla stan

Hyères är en medeltidsstad med en pittoresk stadskärna, strategiskt belägen på höjden. Här är det både romantiskt och spännande på samma gång. Mystiska, historiska gränder varvas med trevliga små torg, mysiga restauranger och butiker med lokala specialiteter. Livet i gamla stan kretsar kring torget La Place Massillon, där du kan slå dig ner på en av de många uteserveringarna och njuta av varma sommarkvällar.

Le Port

Hyères livliga småbåtshamn ligger nedanför gamla stan och är en omtyckt träffpunkt för kvällsflanörer. Promenera längs med kajen, insup atmosfären och njut av det behagligt avslappnade franska tempot. Låt dina sinnen guida dig till någon av de välbesökta restaurangerna i hamnen och tveka inte att prova på dagens fångst.

Halvön Giens

Nedanför Hyères centrum och hamn sträcker sig halvön Giens ut i det härliga havet. Presqu´ile de Giens, som den heter på franska, erbjuder kilometerlånga, långgrunda sandstränder. Våra hotell är bekvämt belägna på Giens halvön så att man aldrig har långt till ett härligt dopp i det blå.

Utflyktsmöjligheter

Provence vackra landskap och gamla bergsbyar ligger på kort köravstånd från Hyères. Charmiga bergsbyn Bormes-les-Mimosas för att nämna en, ligger ca 20 min bilresa från Hyères. Här finns ett mysigt, gammalt centrum att utforska och en vacker utsikt över landskapet att beskåda. Fina badmöjligheter finns längs hela kuststräckan i form av både små badvikar och vackra sandstränder. Vackra bad hittar du även på "de gyllene öarna" - "Iles d´Or" - en ö-grupp utanför Hyères som är den perfekta dagsutflykten med båt.