Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Mentonz
Menton

Menton

Här skördas citroner

Sök och boka resa

search

Menton

Mellan Monaco och den italienska gränsen ligger den trevliga staden Menton. I centrum finns slingrande gränder med spännande små butiker. Längs strandpromenaden finns gamla majestätiska hus och stadens kasino. Du badar längs en fin och långsträckt klapperstensstrand utan alltför mycket trängsel. Atmosfären är lugn och avslappad här jämfört med många andra Rivieraorter.

Klimatet är extremt milt - så milt att staden är känd för sina citrusodlingar. I februari varje år firas också citronfestivalen och ett stort karnevalståg drar genom staden. Under vår och höst är det mycket bagligt väder medan badsäsongen sträcker sig från början av maj till mitten av oktober.

Menton ligger 3 mil öster om Nice vilket gör att läget är mycket bra både för utflykter längs den Franska rivieran och till italienska "blomsterrivieran". Till städer som Ventimiglia och San Remo går regelbundet tåg. Det är även goda tågförbindelser till Monaco, Nice, Cannes och Antibes.

Så tar du dig hit

Med flyg: Från flygplatsen i Nice går flygbuss till Menton 1 ggr/timme, se tidtabell på www.nice.aeroport.fr. Enkel resa kostar ca EUR 17. Det finns även bra kommunikationer med tåg, se www.sncf.fr. Hyrbil kan du hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Med egen bil: Följ gärna den ”blå vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta