Sök och boka resa

search
Nice
» Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Nice

Nice i Frankrike

Nice hotell, lägenheter, bilsemester och flyg. Tips om Nice.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Nice i Frankrike

Flyg med oss till Nice, Franska Rivierans stolta huvudstad som har allt man kan önska sig på en resa: en charmig äldre stadsdel, bra shopping, god mat och stränder mitt i centrum. I Nice kan du med fördel kombinera storstadspuls med sol och bad vilket gör Nice till perfekt resmål både för en weekend och sommarsemester. Bo på något av våra hotell och utforska den vackra staden. Vi erbjuder ett stort utbud av hotell i centrala Nice.

I gamla stan i Nice ligger små trevliga restauranger tätt bland de trånga gatorna. Här pågår den berömda marknaden på Cours Saleya sex dagar i veckan. Ute på den långsträckta strandpromenaden (7 km!) ”Promenade des Anglais” möts du av en härlig mix av joggare, juveltyngda damer med pudlar, turister och solbadare.

Bra hotell och lägenheter i Nice
När du reser till Nice så rekommenderar vi hotell eller lägenheter i eller runt Nice. Är du i Nice några dagar, så är det skönt att ha hotellet eller lägenheten nära stranden, sevärdheter och aktiviteter som du planerar besöka. Vi har arbetat med hotell och lägenhetsbokning i mer än 30 år och ägs av Stena Line. Så du kan tryggt boka din resa till Nice med oss.

Nice är perfekt för en bilsemester!
Nice och Rivieran är perfekta för bilsemester. Det finns mycket att se och göra på vägen till Nice och många utflyktsmål längs Franska Rivieran. Bokar du du färja och boende samtidigt så får du 20% rabatt på Stena Lines färjor. Göteborg-Kiel, Trelleborg-Rostock och Trelleborg-Sassnitz är bra vägar till Europa.

Historia och konst
Under din resa till Nice hamnar du säkert på det stora torget Place Masséna. Torget kantas av ståtliga hus med röda Italieninspirerade fasader - föga förvånande med tanke på att Nice var italienskt ända fram till 1860. Men Nice har betydligt äldre anor än så. I stadsdelen Cimiez finns resterna av den romerska arenan. Den är omgiven av en mycket välskött och fridfull park med rosenbuskar och olivträd. Intill ligger det kända Matisse-museet. En annan av impressionismens konstnärer som verkade i Nice under många år var Marc Chagall. Hans välbesökta museum ligger på Avenue de Dr Ménard.

Lyxig shopping, blomstermarknader och antikviteter
Att fynda något på en resa kan också vara ett sätt att föreviga minnet av en semester. I Nice finns oneklingen många alternativ till shopping, i alla prisklasser. Mitt i stan ligger Les Galeries Lafayette – ett varuhus à la NK. På den livliga gågatan Rue Masséna finner du kläd- och skobutiker i låg- och mellanprisläge. Gå in i smågatorna på väg upp mot Boulevard Victor Hugo, och du finner de sparsmakade boutiquerna med de diskreta prislapparna. På huvudgatan Avenue Jean Médécin finns alla de stora kläd- och skokedjorna representerade. På Cours Saleya i gamla stan är det färgsprakande blomstermarknad varje måndag. Övriga dagar säljs här färsk frukt och grönsaker som kommer direkt från den provensalska landsbygden och regelbundet arrangeras även antik- och loppismarknad. För mer handplockat urval av antikviteter rekommenderas ett besök hos antikhandlarna i kvarteren mellan gamla stan och ""Vieux Port"".

Olivolja, örtkryddor och rosévin
Det bästa med att resa i längs Franska Rivieran är att få uppleva det provensalska köket som präglas av områdets klassiska råvaror. En maträtt som serveras ""à la Provençale"" är smaksatt med tomater, vitlök, olivolja och örtkryddor. Nice mest kända lyxrestaurang är Le Chantecler som ligger i bottenvåningen av kupolbeklädda Hotel Negresco. Restaurangen har två stjärnor i Guide Rouge. Lite billigare men minst lika kul är det på La Rotonde också belägen i Negresco-palatset. Restaurangen är inredd som en cirkusmanege, med galopperande trähästar. För budgetmåltiden är René Socca i gamla stan ett bra tips. Här äter du lokala specialiteter som pannkakan ”Socca” och lökpizzan ”Pissaladière”.

Festivaler och utflykter
Karnevalen i Nice är ett färgsprakande evenemang som går stapeln vanligen i februari. För detaljerat program se www.nicecarnaval.com. Den årliga jazz-festivalen äger rum i juli månad och genomförs till stor del på friluftsteatern i den romerska stadsdelen Cimiez.

Från Nice har du också ett bra utgångsläge för att resa till fler orter längs den Franska rivieran. Med tåg eller buss tar det bara en halvtimme till Monte-Carlo, Cannes eller Antibes. Området passar även utmärkt till en bilsemester för dig som på en egen hand vill sy ihop din resa och se mycket på vägen.

VI GILLAR
- Luncha på stranden. Sätt dig på en av de privata ”plagerna” med Medelhavet framför dig och beställ in en krispig ""Salade Niçoise"" med ett glas rosévin till.
- En fransk matupplevelse får du på Brasserie Flo. Restaurangen ligger i en gammal teater med köket placerat på scen. 4, rue Sacha Guitry.
- Fenocchio – berömd glassbar i Nice med mer än 70 olika smaker. Finns i gamla stan på Place Rossetti och rue de la Poissonerie.

Delbetala ditt hotell, lägenhet och resa till Nice
Tänk på att du kan delbetala eller avbetala din bilsemester, flyg eller ditt hotell i Nice med Captum. Du kan dela upp i avbetalningar på din resa i upp till 12 månader.
Resegaranti Bokar du flyg eller färja och hotell samtidigt till Nice så omfattas du av resegaranti som Sembo ställer till Kammarkollegiet.