Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Saint Tropezz
Saint Tropez

Saint Tropez

Jetset-liv och vackra vyer

Sök och boka resa

search

Saint Tropez

St Tropez - känd för sin skönhet och sitt vackra ljus, men också mötesplats för internationella jetset-kretsar sedan decennier. Trots att befolkningen mångdubblas under sommaren, har St Tropez inte förlorat karaktären av en pittoresk fiskeby. Kring Place des Lices trängs uteserveringarna, man ser lokalbefolkning spela boule och i de trånga gränderna finner du mindre butiker och restauranger. Ta en promenad kring hamnen och beundra de ”stora” småbåtarna som lägger till med aktern mot kajen. Här lever det exklusiva nattlivet upp under juli och augusti.

Gassin

Gassin är en medeltid by som ligger som en liten pärla högt över medelhavet ca.10 km från St Tropez. Byn har blivit klassad som en av Frankrikes vackraste! Det sägs att Gassain och när liggande byn Ramatuelle ursprungligen skapades för att undkomma piraterna som förr i tiden härjade vilt i Medelhavet.

Då du kommer upp till Gassin slås du först av den otroliga utsikten över St. Tropez bukten och de omgivande bergen, att sedan vandra runt på de gamla gatorna och gränderna är en upplevelse där du kastas tillbaks i tiden. Håll utkik efter en gata som heter L’Androuno som påstås vara den smalaste gatan i världen! Gassin är det perfekta målet för en dagsutflykt med lite kultur och en god lunch eller middag i en av byns otaliga små restauranger.

Port Grimaud

Längst inne i bukten ligger Port Grimaud - en mycket speciell by uppbyggd som ett Venedig i miniatyr. Här kantas kanalerna av små pastellfärgade hus och "piazzor". Port Grimaud är frukten av en arkitekts dröm på 50-talet och är idag ett populärt utflyktsmål både för turister och bofasta.

Stränder och medeltida byar

Området har många fina sandstränder, både inne i bukten och på andra sidan St Tropez-halvön. Mest känd är den fem kilometer långa Plage de Pampelonne som ligger några kilometer väster om St Tropez. Här varvas exklusiva ”Plager” som även fungerar som restaurang och nattklubb med vanliga publika strandavsnitt.

Gör också en utflykt till någon av de medeltida byarna som ligger vackert uppe i bergen. Två favoriter är Ramatuelle och Gassin som båda ligger högt och har en fantastisk utsikt över havet och det vackra landskapet.

Så tar du dig hit

Med flyg: Från flygplatsen i Nice är kommunikationerna till St Tropez och de omgivande byarna mycket begränsade, se www.nice.aeroport.fr. Vi rekommenderar att du hyr en bil som du kan hämta och lämna samband med ditt flyg.

Med egen bil: Följ gärna den ”blå vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta