Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Sainte-Maximez
Sainte-Maxime

Sainte-Maxime

Stränder, gränder och boule

Sök och boka resa

search

Sainte-Maxime

Mittemot St Tropez, vid andra sidan av bukten, ligger den charmiga badorten Sainte-Maxime. Här kombinerar du det bästa av Rivieran och Provence och har samtidigt omedelbar närhet till några av områdets finaste stränder.

Provensalska delikatesser och boule

I centrum finns trånga gränder och butikstäta gågator som lockar med provensalska delikatesser, skor och badkläder. Längs strandpromenaden finns den välbesökta "boulodromen" som är uppkallad efter Prins Bertil. Staden har också en trevlig hamn och ett casino. Ste Maxime är en badort som lever upp under sommarhalvåret, från april till oktober.

Les Issambres

Öster om Ste Maxime (9 km) ligger byn Les Issambres som har en lantlig charm och provensalsk karaktär. Här finns några av Rivierans finaste och bredaste sandstränder. Många av Sembos lägenheter vid Les Issambres ligger några kilometer upp i de buskbeklädda bergen, omgivna av vacker natur och med en fantastisk utsikt över Medelhavet.

Omgivningarna är vackra och erbjuder mycket mer än sol och bad. Läget är bra om du vill göra utflykter med bil till byar och vingårdar i Provence. Till St Tropez är bara 14 km.

Så tar du dig hit

Med flyg: Mycket begränsade kommunikationer från flygplatsen i Nice till Sainte-Maxime. För info se www.nice.aerport.fr. Vi rekomenderar att du hyr en bil som du kan hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Med egen bil: Följ gärna den ”blå vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta