Våra resmål » Frankrike » Languedoc-Roussillon » Camarguez
Camargue

Camargue

Här kan du njuta på din semester! I Camargue finns långa, grunda och fina sandstränder.

Sök och boka resa

search

Camargue

Camargue kallas området som utgör gränsen mellan Provence och landskapet Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Det är här floden Rhône når havet vilket skapat oändliga sträckor med långgrund, fin, sandstrand. Under en resa i området får du upptäcka djurlivet som är särpräglat – här lever nämligen rosa flamingor sida vid sida med stora svarta tjurar och vita hästar.

Le Grau-du-Roi

En fiskeby med en charmig äldre stadskärna och många trevliga restauranger som på din resa bidrar med det lilla extra. Stränderna är extremt långgrunda och byn gränsar till den kända stranden ”L’Espiguette” där det bl a anordnas ridturer för den som vill uppleva Camargues särpräglade natur till häst.

La Grande-Motte

Denna badort är känd för sin moderna och mycket speciella arkitektur, något som lockar många till att resa just hit. Orten lever året runt då den även är en sovstad till Montpellier som bara ligger 2,5 mil bort. La Grande-Motte har två 18-håls golfbanor vilket gör staden till ett bra golfresmål.

Nära Provence

Närheten till Provence erbjuder många intressanta utflyktsmöjligheter under din semester. På mindre än en timmes bilresa tar du dig till de romerska städerna Nîmes och Arles, perfekta utflyktsmål för dig på bilsemester. Den sydfranska universitetsstaden Montpellier finns en halvtimmes resa bort.

I Camargue-området erbjuder vi boende i semesterlägenhet och hotell samt i barnvänliga semesterbyar med underhållnings- och aktivitetsprogram, perfekt dig som vill kunna aktivera dig under din semester.

Så tar du dig hit

Med flyg: Närmaste flygplats är Montpellier. Vi rekommenderar att man tar taxi till boendet eller hyr en bil som du kan hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Med egen bil: Följ gärna den ”röda vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta