Sök och boka resa

search
Collioure
» Våra resmål » Frankrike » Languedoc-Roussillon » Collioure

Collioure i Frankrike

En idyllisk gammal stad som har en positiv och avslappnad atmosfär - Collioure.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Collioure i Frankrike

Collioure är en mysig liten stad som ligger längs den klippiga kusten och är inbäddad i en orörd och skyddad miljö. Staden ligger i sydöstra delen av Frankrike och ca 25 km från gränsen till Spanien. Här möts bäckar, som rinner från klipporna i Pyreneiska bergskedjan, det svala Medelhavet. Kustlinjen är av klappersten och vackra vita sandstränder om vartannat. Stränderna, de lugna vikarna och det kristallklara vattnet bjuder in för sol och bad. Det är garanterat fint och behagligt väder, ofta med små vindar från norr. Detta kan vara bidragande faktorer till Collioures positiva och avslappnade kultur.

Evenemang och aktiviteter

Under hela året arrangeras evenemang i området; festivaler, utställningar och aktiviteter. Du kan därför välja att ha en aktiv semester. Här finns ett stort utbud av sporter att utöva (såväl vattensporter som sporter på land) och om du tycker om att vandra i naturen, kan du göra det strax utanför staden. På kustlinjen Roussillon anordnas olika slags festligheter under somrarna och i centrala Collioure finns museum, gamla byggnader och många sevärdheter att besöka. Här kan du koppla av med en trevlig middag på en av de fina, traditionella restaurangerna, dricka en espresso och äta en croissant på ett mysigt litet café eller shoppa i en av de exklusiva butikerna. Det finns alltså ett enormt utbud av nöjen och aktiviteter i Collioure och förutsättningarna är därför stora att du hittar det du gillar.

Vinprovning i Collioure

Collioure tillhör vinområdet Roussillon med druvor av beteckningen Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Klimatet är varmt och soligt och passar utmärkt för produktion av röda viner. T.ex. växer druvssorterna carignan, syrah, grenache, maccabeu och mourvèdre frodigt i detta område. Om du är intresserad av att besöka de omkringliggande vingårdarna i Collioure, kan du göra detta antingen med bil eller buss. Här har du möjlighet att vinprova och köpa något ur deras egenproducerade unika vinsortiment.