Sök och boka resa

search
Paris
» Våra resmål » Frankrike » Paris Île-de-France » Paris

Paris i Frankrike

Paris - en resa i tiden och både historiskt och trendigt

Paris i Frankrike

Överraska någon du tycker om med ett flyg och hotell i Paris - världens vackraste stad! Vi erbjuder ett mycket brett utbud av hotell och lägenheter i centrala Paris, och det finns ständigt nya anledningar till att resa hit.

Monument, museer och utsikt

Varje år besöks Paris av miljontals turister (att man inte klarar sig utan att tala franska är en myt). Listan över klassiska sevärdheter i Paris kan göras hur lång som helst. Bestig Eiffeltornet, beskåda den futuristiska byggnaden Centre Pompidou – där rulltrapporna sitter utanpå fasaden – och se impressionistisk konst på Musée d´Orsay. Ett konstmuseum som för övrigt ligger inrymt i en vackert restaurerad stationsbyggnad. Missa inte heller den fantastiska utsikten över Paris från Montmartres kullar vid katedralen Sacre Coeur. Hinner du inte med allt under weekend misstörsta inte - se det istället som en anledning att resa tillbaka.till vackra Paris.

Insup den franska atmosfären

När du klarat av alla ”måsten” är det dags att insupa den franska atmosfären i Paris. Du gör det helst på ett brasserie i konstnärskvarteren Montmartre eller på en av Paris äldsta bygator, Rue Mouffetard. Området som även är känt för sin färgsprakande frukt- och grönsaksmarknad. För en promenad i det gröna är det sedan nära till Luxembourg-trädgården. Här är det bara att sätta sig på någon av de utplacerade blå stolarna.

Styr stegen till ett annat av Paris mest namnkunniga kvarter – St Germain-du-Prés. Här pausar du på något av stadens äldsta caféer – Café de Flore eller Les Deux Magots.

Efter en lång dag på stan sover du gott på något av våra utvalda hotell och lägenheter. Storstaden Paris erbjuder onekligen många alternativ på boende och här finns flera hundra hotell att välja mellan. För att hjälpa dig välja rätt har vi valt ut våra favoriter och vi hoppas du ska trivas.

Varierad shopping

Vill du föreviga minnet av din resa med en fransk klassiker kan du bege dig till Rue du Faubourg St Honoré, där ligger märkesbutikerna på rad; Hermès, Dior och Yves St Laurent m fl. Inte långt därifrån på 213, rue Saint Honoré finns konceptbutiken Collette där alla produktlanseringar av värde sker.

Paris mest kända varuhus - Galeries Lafayette och Le Printemps ligger vägg i vägg nära Operan och erbjuder mycket inspiration.

Längs butikstäta Rue de Rivoli finner du de flesta klädkedjor i låg- och mellanprisläge. Ska du handla riktigt billigt på din resa är det Tati som gäller. Detta lågprisvaruhus finns bl a i 18:e arrondissemanget. De mer udda boutiquerna finner du lite här och där, men framför allt i St Germain-du-Prés.

Marais-kvarteren har på senare år blivit ett populärt tillhåll för trendig shopping, second hand och barhäng. I synnerhet på söndagar då affärer i andra stadsdelar håller stängt.

Lyxkrog eller mysig bistro?

I Paris finns restauranger för alla smaker och inriktningar. Här kan du äta en billig trerätters middag för under 100-lappen eller gå på lyxkrog där en middag går loss på hundratals euro.

En klassisk fransk bistro i budgetklass är Chartier som ligger på 17, rue Faubourg-Montmartre, 9:e arr. Mycket populärt och omtalat så kom tidigt för att slippa köa!

I Latinkvarteren ligger uteserveringarna tätt. Ta tunnelbanan till Monge och vandra in i de trånga gränderna.

En upplevelse utöver det vanliga får du på lyxrestaurangen George som ligger högst upp i Centre Pomidou. Fantastisk utsikt och traditionell fransk gourmetmat.

Barhäng och eleganta nattklubbar

Kvarteren runt Bastiljen har på senare år förvandlats till Paris bartätaste område. Inte långt härifrån, på 46/48 rue du Faubourg St Antoine ligger den hippa innebaren Barrio Latino. Ett nöjespalats i tre våningar inredda i barockstil med röda sammetssoffor, guldstukaturer och designlampor.

För regelrätt barhäng är det rue Oberkampf som gäller. Populäraste stället heter Café de Charbon och ligger på nr 103. Skulle det vara fullt finns många andra roliga barer i närheten.

Kul för barnen i Paris

Till europas största nöjespark, Disneyland® Paris, tar du dig på 30-40 minuter med pendeltåget. Hos Sembo kan du köpa entrébiljetterna i förväg, så slipper du stå i kö när du kommer dit. Vi erbjuder 1-dags biljetten "Magic Ticket" som gäller i båda parkerna. Köp hos oss i förväg så sparar du 15 %!

I Paris norra delar ligger Parc de la Villette med vetenskapsmuseet ”Cité des Sciences” som erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. Hit tar du dig med tunnelbana, Porte de la Villette.

I södra Paris ligger djurparken Zoo de Vincennes med 1200 djur. Den omgivande Vincennes-Parken är en grön oas och i sig ett givande utflyktsmål. Du tar dig hit med tunnelbana, Porte Dorée.

VI GILLAR

  • Le Café du Commerce – ett mycket franskt brasserie i tre våningar. 51, rue du Commerce, 15:e arr. Metro: Av. Emile Zola

  • La Maison du Chocolat – ett chokladpalats utan motsvarighet. För den påkostade presenten. 52, rue François 1er, 8:e arr. Metro: George V

  • Tour de Montparnasse – samma fina utsikt som från Eiffeltornet men kortare köer. Rue de l’Arrivée, 15: e arr, Metro: Montparnasse-Bienvenüe.

  • För inköp av franska viner är butikskedjan Nicolas ett bra val. Professionella råd och rimliga priser. Nicolas finns i de flesta Parisiska kvarter, www.nicolas.com.

Turistskatt Lokala myndigheter har beslutat att införa turistskatt i Paris. Skatten är ca 3€/pers/dag för 2-stjärniga hotell, 4€/pers/dag för 3-stjärniga hotell, 6€/pers/dag för 4-stjärniga hotell och 7€/pers/dag för 5-stjärniga hotell. Skatten baseras på den officiella klassificeringen av hotellet och bör ej förväxlas med Sembos klassificering. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid utcheckning.